Let the sunshine: deze films en series verschenen deze week nieuw op Netflix

netflixhotel

Jaaa, deze week kunnen we eíndelijk weer ‘met zonder’ jas naar buiten. Omdat het in de avond nog best wel eens af kan koelen, is een avondje Netflixen nooit verkeerd. Deze nieuwe titels verschenen de afgelopen week op de streamingservice.

Series

The Mechanism
Crimeserie over één van de grootste witwas-schandalen uit de Braziliaanse geschiedenis. Sinds deze week staat seizoen 2 op Netflix. Fans van Narcos zitten hier goed: het is van dezelfde maker en bezit hetzelfde sfeertje. Deze 5 series moet je ook zien als je van Narcos houdt.

The 100
Seizoen 6 van de post apocalyptische hitshow The 100 trapte op de laatste dag van april af op het Amerikaanse The CW. Vanaf afgelopen maandag kunnen ook Nederlanders weer elke week een nieuwe aflevering zien op Netflix. In het zesde seizoen stuiten de overlevenden op een mysterieuze nieuwe thuisplaneet.

Lucifer
Het ging voor fantasycrime-serie Lucifer allemaal erg snel. Nog vorig jaar was de serie, over de duivel Lucifer (Tom Ellis) die neerstrijkt in Los Angeles en daar een nachtclub opent, dood. Zender FOX trok de stekker eruit. Netflix zag er wél brood in en pakte de show op en afgelopen week kwam seizoen 4 dan eindelijk uit. Het enige minpunt: er zijn maar 10 afleveringen.

Tiny House Nation
Presentatoren John Weisbarth en tiny house-expert Zack Giffin helpen gezinnen zich voor te bereiden op een ‘tiny’ levensstijl. De twee reizen door de Verenigde Staten en bouwen mee aan de populaire miniwoningen.

The Society
Een aanrader voor Riverdale-fans. In The Society komen tieners van het rijke stadje West Ham op mysterieuze wijze terecht in diezelfde woonplaats, maar dan zonder volwassenen. Uiteraard kan dat nooit goed gaan, met allerlei stuurloze pubers bij elkaar.

Easy
Het allerlaatste, derde seizoen van de zogenoemde anthologyserie Easy kwam deze week uit. Hierin volg je verschillende gezinnen in Chicago en zie je hoe het zit met hun seksleven, relaties en andere persoonlijke perikelen. Grote acteurs als Dave Franco en Orlando Bloom speelden eerder al gastrollen.

Bekijk hier welke films en series deze maand naar Netflix komen.

Films

Wine Country
De bekende comedy-schrijfster Amy Poehler regisseert met Wine Country haar eerste speelfilm. Daarnaast schittert ze als een van de hoofdrolspeelsters in deze ensemblecomedy. Het verhaal? Een vriendinnengroep reist naar wijnhotspot Napa om een verjaardag te vieren, iets dat perfect past in het lijstje met de 8 beste chick flicks op Netflix. Een herkenbare trip down memory lane.

Wild Card
Actieheld Jason Statham is Nick Wild, een gokverslaafde freelancebodyguard die dringend geld nodig heeft. Wanneer een vriendin op gruwelijke wijze wordt verkracht, gaat Nick achter de dader aan. Die blijkt echter de zoon te zijn van een meedogenloze maffiabaas.

De Emoji Film
Deze animatiefilm uit 2017, die zich afspeelt in een wereld vol met emoticons, kreeg de volle laag van critici. Er was haast geen positieve recensie te vinden. Het draait allemaal om emoji Gene (T.J. Miller). De gele smiley kan meerdere emoties laten zien, maar wil eigenlijk een ‘normaal’ en simpel icoontje worden. Toch wat meer behoefte aan échte topfilms? Deze 14 klassieke Hollywood-films op Netflix moet je gezien hebben.

Superfly
Crimethriller van Director X, een regisseur die bekend staat om zijn gelikte muziekvideo’s voor grote artiesten als Kanye West, Rihanna, One Direction, Jay-Z en Justin Bieber. In Superfly wil de jonge, maar ervaren drugsdealer Youngblood Priest met pensioen. Hij regelt nog één laatste deal en die gaat uiteraard niet zomaar lukken.

Docu

Jailbirds
Een harde realityserie die blootlegt hoe het eraan toegaat in de Sacramento County Jail, met zo’n 2.400 mannelijke én vrouwelijke gevangenen. Jailbirds focust op een groepje vrouwelijke gedetineerde. Hoe gaan ze om met het gevangenisleven? Hoe onderhouden ze relaties? Hoe overleven ze?

Last Breath
Het beklemmende overlevingsverhaal van beroepsduiker Chris Lemons. In de docu Last Breath zie je hoe hij door een fout opeens 100 meter onder de oppervlakte vast kwam te zitten, met slechts een noodtank met zuurstof voor 6 minuten. Hoe gaat hij dit ooit overleven?

Whitney
Niet te verwarren met die andere Whitney Houston-docu Whitney – Can I Be Me? (2016). In de nieuwe docu, simpel getiteld Whitney, interviewen de documentairemakers familieleden van de overleden zangeres. Zij werpen met behulp van archiefbeelden licht op het werk, het leven en de problemen van Whitney Houston.

ReMastered: The Lion’s Share
Weer komt Netflix met een nieuw ReMastered-verhaal. Dit keer duikt de streamingdienst in de roemruchtige geschiedenis van het superpopulaire nummer The Lion Sleeps Tonight (“A-weema-weh”, “A-weema-weh”). In docu The Lion’s Share helpt een journalist de familie van de oorspronkelijke schrijver om eindelijk de erkenning te krijgen die hij verdient.

Bron artikel: Superguide.nl
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!