Hoe is het nu met… LeToya en LaTavia van Destiny’s Child?

Het zal je gebeuren: je moet er – net als de rest van de wereld – via de tv achter komen dat je uit de popband bent gezet waar je al zeven jaar keihard voor werkt. Het overkwam LeToya Luckett en LaTavia Taylor. Ken je ze nog? Beyoncé Knowles, Kelly Rowland en Michelle Williams vast nog wel. Precies: Destiny’s Child zit vastgeroest in ons collectief geheugen. Toch behoorden LeToya en LaTavia tot de originele bandleden, in tegenstelling tot Michelle. Hoe zat het ook alweer precies en belangrijker: hoe gaat het nu met Destiny’s verschoppelingen?

Het begin van Destiny’s Child

Misschien is een korte recap handig: jarenlang was er namelijk geen vuiltje aan de lucht bij Beyonce, Kelly, LeToya en LaTavia. Vanaf begin jaren ’90 reisde het viertal stad en land af om mee te doen met verschillende talentenjachten en in 1997 braken ze door met ‘No no no’, waarna andere hits als ‘Bills, bills, bills’, ‘Get on the bus’ en ‘Bug-a-boo’ volgden. Mathew Knowles – inderdaad, vader van – hield de dames strak in het gareel en had er geen moeite mee dochter Beyoncé nét iets vaker naar voren te schuiven dan de rest.

Aju de paraplu

En toen was daar de beruchte clip van ‘Say my name’: naast Beyonce en Kelly waren niet LeToya en LaTavia te zien, maar twee compleet nieuwe gezichten. Niet alleen de fans, maar ook LeToya en LaTavia wisten niet wat ze zagen. De twee nieuw opgetrommelde pupillen van Knowles bleken Michelle Williams en Farrah Franklin. De roddelmachine draaide overuren: LeToya en LaTavia zouden jaloers zijn geweest op alle aandacht die uitging naar Beyoncé én op haar bankafschrift: Queen Bee zou grof meer geld verdienen dan de rest. De twee besloten om die reden dat ze Mathew Knowles liever inruilden voor een andere manager en stuurden hem een brief. De dames hoorden niets terug en werden zonder pardon vervangen.


Videoclip Say my name

Rotte appels

Toch bleek ook de nieuwe samenstelling van Destiny’s Child geen match made in heaven: nadat nieuweling Farrah de werkdruk niet aankon werd ook zij de band uitgebonjourd. Of zoals sweetheart Beyoncé het letterlijk verwoorde: “Alle rotte appels zijn nu eindelijk uit Destiny’s Child.” En bedankt. Moet gezegd worden: na alle wisselingen scoorden Beyoncé, Kelly en Michelle hit na hit. Bovendien ging Beyoncé solo en nou ja, the rest is history. En LeToya en LaTavia? Die begonnen met twee andere meiden een nieuwe groep: Anjel. Niet per se een daverend succes: nog vóór hun eerste album uitkwam waren de dames al uit elkaar.

Verslaafd

Een jaar na haar vertrek uit Destiny’s Child en Anjel werd LaTavia gevraagd voor weer een ander meidengroepje. Helaas kon zij door family trouble niet ingaan op dit aanbod en vertrok naar Houston om bij haar familie te zijn. Vanaf daar ging het bergafwaarts: LaTavia raakte verslaafd aan alcohol en in 2006 kwam deze verslaving tot een dieptepunt toen ze werd opgepakt wegens rijden onder invloed. Gelukkig checkte ze, zoals het een goede ster betaamt, al snel in bij een rehab en kwam van haar verslaving af. Sindsdien verscheen ze in het hoogstaande realityprogramma ‘R&B Diva’s’, schreef ze een boek en kreeg ze een dochter. Haar zangcarrière zou echter nooit meer zo succesvol worden als in tijden van Destiny’s Child.

YouTube-ster

LeToya wilde na Destiny’s Child en Anjel solo verder, en dit ging helemaal niet onaardig. Zo bereikte haar debuutalbum uit 2006 de top van de Amerikaanse R&B albumhitlijst en ook haar tweede album deed het lang niet verkeerd. Naast zingen begon LeToya ook met acteren en speelde onder meer een glansrijk rolletje in de film ‘Killers’ met Ashton Kutcher en Katherin Heigl. LeToya heeft daarnaast haar eigen YouTube-kanaal en bracht begin dit jaar haar derde album uit. Oh ja, LeToya is ook eigenaar van een kledingboutiek die, ironisch genoeg, House of Dereon verkoopt. Inderdaad, het kledingmerk van Beyoncé.

Eind goed, al goed?

Tijdens de Billboard Awards in 2011 bedankt Beyoncé ook LeToya en LaTavia tijdens haar speech. De strijdbijl lijkt dus definitief begraven, maar toen Destiny’s Child in 2015 weer even bij elkaar kwam voor een eenmalig optreden, waren LeToya en LaTavia nergens te bekennen.


Destiny’s Child in 2015