De leukste filmpjes rondom de Amerikaanse verkiezingen

Na maanden van moddergooien, debatteren, verkiezingsfilmpjes en praatjes houden is het zover: de finale van de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Vannacht weten we het: Trump of Clinton? Wij hebben bij VIVA alles serieus gevolgd, maar ook plat gelegen om de grappige filmpjes en gifjes die langskwamen. Daarom hierbij de allerleukste, om alvast in de stemming te komen.

Tekst: Eline Krak

1.
Je kan zeggen over Trump wat je wilt, maar in sommige dingen heeft hij wel een beetje gelijk: 

 

2.
Maar dat Trump van een staaltje zelfverheerlijking niet vies is, is ook comedian Jimmy Fallon niet ontgaan. Dat ‘ie Trump dan persifleert, in front of Trump, is het beste wat je kunt doen. (Level van ongemakkelijkheid: + 200.)

 

3.
Gelijk na het eerste debat wilden de Amerikanen wat lucht en werd dit filmpje gemaakt waarin ‘Trump’ en ‘Clinton’ spelletjes doen als ‘Time to act!’, ‘Five favorites’ en ‘I can do this!’. Hi-la-risch.

 

4.
Natuurlijk kan in dit rijtje Lucky TV niet onderbreken. Maker Sander van de Pavert vond de Amerikaanse verkiezingen een uitgelegen mogelijkheid om grappige filmpjes te maken. ‘Time of my life’ ging wereldwijd viral en wij snappen wel waarom.

Dus: Election Day! Naar verwachting wordt voor Nederland in de vroege woensdagochtend duidelijk wie er heeft gewonnen. Wil jij de verkiezingen live blijven volgen? Dat kan op NU.nl via deze link.