Leukste kindermusea tijdens het Museumweekend

Op 5 en 6 april is het Nationaal Museumweekend. Meer dan 300 musea openen haar deuren tegen een lagere prijs, of zelfs helemaal gratis. Het bezoeken van een museum is een leuk uitstapje, en nog leerzaam ook! Dit zijn de leukste musea om met kinderen te bezoeken:

 

Museon

Het Museon in Den Haag is een interactief museum voor cultuur in wetenschap. In de tentoonstelling ‘Imitatie, nadoen is een kunst’ neem je allerlei soorten imitatie en namaak onder de loep. Je gaat er zelf mee aan de slag en wordt op de proef gesteld: weet jij echt van nep te onderscheiden? Tijdens het museumweekend kun je een rondleiding krijgen, een robotje maken en meedoen aan een speurtocht.

 

Kinderboekenmuseum

In het kinderboekenmuseum in Den Haag kun je een bijzondere verhalenreis maken. De verhalendame voert je tijdens een speciale voorstelling mee op een magische reis (geschikt vanaf 6 jaar). Ook kun je de workshop ‘Maak je eigen droom’ volgen, waar je een droomkussen maakt.

 

Zuiderzeemuseum

Dit jaar staat het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen in het teken van geuren van vroeger in nu met het thema ‘Ruik de tijd’. Zo kun je op verschillende plekken in het buitenmuseum geuren van vroeger ruiken, zoals een brandend petroleumstel. Ook kun je naar het spannende Geurstation. Tijdens het museumweekend kinnen kinderen, op vertoon van een museumkaart, een zeepje of geurzakje maken op het Kindereiland.

 

Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus in Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Hier kun je de expositie Stinzenplanten bezoeken, en de vroege bloeiers in het vernieuwde tropische kassencomplex bekijken. Families krijgen gratis het wandelboekje Hortusexpeditie. 

 

Natuurmuseum

Tijdens het museumweekend wordt in het Natuurmuseum in Nijmegen een demonstratie gegeven van het opzetten van dieren. Kleinere kinderen kunnen zich vermaken in ‘Het Toverbos’, waar ze toverkracht krijgen zodat de dieren in het bos kunnen praten.

 

Kijk voor meer informatie, toegangsprijzen en openingstijden op museumweekend.nl.