Lezeressen ‘Vijftig tinten grijs’ grotere kans op nare partner

vijftig tinten grijs

Jonge vrouwen die ‘Vijftig tinten grijs’ hebben gelezen zijn eerder geneigd om verbaal mishandeld te worden door hun partner of een eetstoornis te krijgen.

Vrouwen die alle drie de delen hebben gelezen, lopen ook een verhoogd risico op veel drinken of het hebben van meerdere sekspartners. Dit blijkt uit onderzoek van de Michigan State University, dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Women’s Health. Het is de eerste studie naar de relatie tussen het gezondheidsrisico’s en het lezen van populaire fictie.

Dieet
Er werden meer dan 650 vrouwen tussen de 18 en 24 jaar bestudeerd. Deze vrouwen waren 25% meer geneigd om een partner te hebben die hen uitschold of vloekte, dan vrouwen die het niet hadden gelezen. Ook was er een verhoogde kans van 34% op een partner met stalking neigingen, en een kans van 75% om te diëten of meer dan 24 uur niks te eten. Het maakt hierbij niet uit of deze verhoogde kans er al was vóór of nádat ze het populaire boek hadden gelezen. Toch vindt onderzoeker Amy Bonomi niet dat het boek moet worden verbrand of vrouwen het niet mogen lezen. ‘Wel is het belangrijk om tieners op school en thuis goed te leren omgaan met fictie.’

Bron: Science Daily