Liefdevol vacuüm verpakt

We zagen allemaal de ‘first kiss’ video van kledinglabel Wren een paar maanden geleden. Miljoenen views later bleken de ‘strangers’ – goh verrassing – modellen te zijn. De Japanse fotograaf Haruhiko Kawaguchi gaat een stapje verder en legt vreemdelingen op wel heel intieme wijze vast: in een vacuüm gezogen, en dus zuurstofloze, plastic wrap.

Kawaguchi struint het underground nachtleven in Tokyo af op zoek naar mensen voor zijn project ‘Flesh Love’. De fotograaf heeft inmiddels al honderden mensen die elkaar net hadden ontmoet gefotografeerd. Zijn missie? Het vastleggen van het grootste thema in het leven: de liefde. De beelden moeten de tijdloosheid van liefde weergeven, verpakt als versproducten in de supermarkt. Het resultaat is een reeks bizarre en op zijn minst intrigerende foto’s.

< FOTO>

Adem inhouden
Het maken van de foto is nog een lastig proces. De geportretteerde ‘stelletjes’ worden innig verstrengeld in plastic verpakt waarna ze hun adem in moeten houden en de fotograaf tien tellen heeft om de foto te maken. Het schijnt dat mannen vaker in paniek zijn geraakt tijdens dit proces dan vrouwen…

Check hier de behind the scènes video!

En, zou jij je in plastic laten verpakken met die spannende vreemdeling uit de kroeg?