Lingerieleed

geen

Vriendinnetjes van me hebben lades vol. Alle beha’s, strings en broekjes netjes op kleur gesorteerd. Hun ondergoed is altijd perfect afgestemd op de gelegenheid, hun humeur of outfit. Na elke sportwedstrijd en douchesessie met z’n allen vissen ze weer een nieuw setje uit hun tas. Idolaat van lingerie zijn ze.

Functionele broekjes
Ik heb het tegenovergestelde. Ten eerste vind ik écht mooie lingerie veel te duur. Waar andere dames bijvoorbeeld helemaal los kunnen gaan bij Victoria’s Secret, shop ik er vooral functionele, heel lekker zittende broekjes. De prijzige beha’s laat ik liggen, ik haal er eens in de zo veel tijd wel een paar bij H&M. Tientallen, zo niet honderden euro’s neerleggen voor een echte Marlies Dekkers? Neuh, ik geef ze liever ergens anders aan uit.

Zielig hoopje
Lingerie gaat bovendien toch altijd snel weer uit. Dan show je vol trots je nieuwste, perfect bij elkaar passende setje. Je lover kijkt je met een bewonderende, maar vooral hongerige blik aan en weet vervolgens niet hoe snel hij/zij je uit dat broekje moet krijgen. Daar liggen ze dan, je zuurverdiende euro’s in een zielig hoopje op de grond.

En zoiets is toch ook maar één dag leuk? De volgende ochtend trek je (neem ik toch aan!) een schone onderbroek of string aan en is je mooie setje alweer gebroken. Tenzij je een paar dezelfde broekjes hebt gekocht, maar dat maakt de grap alleen maar nog duurder.

Moeders advies
Ik probeer het wel hoor, mijn beha’s enigszins af te stemmen op m’n broekje. Ook op advies van m’n moeder: je zal maar onverwacht in het ziekenhuis belanden en mismatchend, vaal ondergoed aan hebben. Wat moeten die dokters daar dan wel niet van denken?!

De beste manier daarvoor is gewoon zo veel mogelijk in één kleur kopen. Dan lijkt het nog ergens op. Bij mij is dat zwart, mijn lievelingskledingkleur. Kleedt ook zo lekker af; mijn billen lijken écht wel kleiner in een mooi zwart kanten boxershortje dan in een knalrood geval met gekleurde hartjes.

Uitgelubberde strings
Soms komt het echter voor dat de wasmand uitpuilt, ik alleen nog oude, uitgelubberde roze en oranje stringetjes heb liggen en geen andere keus heb. Maar goed, die laat ik mijn vriendje dan gewoon niet uittrekken, dat doe ik zelf wel als ik me ’s avonds uitkleed. Stap ik gewoon lekker naakt bij ‘m in bed. Ook sexy.

Beeld: Thinkstock