Lipstick nitwit

Ik met mijn goede ideeën. Ik dacht eens stylish te doen en knalrode lipstick uit te proberen.

Tijdens een nogal ruime overstap op Amsterdam Centraal dook ik dus vol goede moed de Etos in. Als een echte kenner probeerde ik de verschillende kleuren uit op mijn hand. Ik elimineerde een paar gegadigde lipsticks op kleur, houdbaarheid en natuurlijk prijs. Toen er nog twee potentiële kandidaten overbleven, werd het tijd ze te testen.

watjes.JPGMet een zware tas over mijn schouder stond ik heel moeilijk voorover gebogen voor het spiegeltje bibberend de rode kleur op mijn lippen te smeren. Ik was nogal gehaast, want ik wilde niet dat het al te opvallend was voor de verkoopsters. Ik vind zelf lipsticks testen nou niet echt hygiënisch en daar konden zij weleens hetzelfde over denken.

Dankzij mijn haast, wiebeltas en het gebrek aan een lipliner, was het resultaat op zijn zachts gezegd een beetje slordig. Geen probleem, dan poets ik het er gewoon even af met een doekje. Met mijn sjaal over mijn mond liep ik naar het tissuedoosje en begon te poetsen. Maar het kwam er niet van af! Shit! Ik kreeg dat spul met geen mogelijkheid van mijn mond gepoetst. En hoe meer ik boende, hoe erger het werd.

Er zat maar één ding op: een bijpassende lipliner en de lipstick kopen, om er voor de rest van de dag maar het beste van te maken. In een hoekje net buiten het station ging ik aan de slag. Na tien minuten pielen was het resultaat helemaal niet onaardig, al zeg ik het zelf.

Toen is ’s avonds thuis kwam, zag mijn stylish rode mond er nog vlekkeloos uit. Wow, dat is wat je zegt long lasting! Ik was alleen niet meer zo blij met die term, toen ik probeerde het rode smeersel eraf te krijgen. Daar vraag je me wat; hoe haal je in hémelsnaam long lasting lipstick eraf? Ik had, en heb nog steeds, geen idee.

schurft.JPG

Ik begon met een watje met water, maar dat ging voor geen meter. Toen maar oogmake-up remover. Dat ging al iets beter, maar intussen begonnen mijn lippen behoorlijk zeer te doen en zag ik eruit als een Zoeloe met schurft.
Misschien zou het met alcohol gaan. Dat was in het badkamerkastje niet te vinden, dus druppelde ik wat Smirnoff op een watje.

Een kwartier later zat ik eindelijk lipstickvrij, (dat mag ook wel, aangezien ik die huidlagen er vanaf had geboend) met een dikke laag vaseline en lichtelijk aangeschoten, op de bank.

(Ik heb inmiddels wat gegoogled. Hier vind je wat tips over hoe je lipstick eraf krijgt.)