Lizzo is klaar met bodyshaming: ‘Dit is gewoon mijn lichaam’

Lizzo

Lizzo is klaar met bodyshaming. De zangeres is er al jaren slachtoffer van en maakt daar op TikTok nu uitgebreid korte metten mee. Haar boodschap is luid, duidelijk en krachtig: ‘Ik zie er verdomd goed uit’.

De ‘Juice’-zangeres laat weten dat ze door de jaren heel veel te maken heeft gehad met haatberichten over haar lichaam, haar gewicht en haar huidskleur. Op TikTok doet ze een boekje open over hoe ze haar zelfvertrouwen terugwon en steekt ze mede ‘big girls’ een hart onder de riem.

Zorgwekkende video’s

Terwijl ze haar favoriete snack naar binnen werkt, vertelt ze dat ze zich zorgen maakt om de video’s die op internet rondgaan.
‘Ik heb video’s gezien over dikke meisjes die gezond eten en actief blijven, maar niet lijken af ​​te vallen. Ik denk dat dit soort video’s belangrijk zijn, of ze nu van plan zijn om af te vallen of niet om af te vallen, gewoon om te laten zien dat elk lichaam anders is en hoe het functioneert anders, “aldus Lizzo.

Nepdokters

Ze vervolgt: ‘Wat me echter wel stoort en zorgen baart, zijn de nepdokters in de comments die zeggen ‘oh, je hebt dit’ of ‘je hebt misschien deze aandoening’. Nee!’, gaat de zangeres verder. ‘Wat als ik gewoon dik ben? Wat als dit gewoon mijn lichaam is? Lichamen zijn niet allemaal ontworpen om slank te zijn met een sixpack, snap je wat ik bedoel?’

De tekst gaat verder onder de video.

@lizzoFrom one fat girl to y’all. With love 😘♬ original sound – lizzo

Peptalk

Ze eindigt met een peptalk: ‘Als je je vandaag slecht voelt, onthoud dan dat je lichaam je lichaam is,’ zei ze. ‘Niemand heeft iets over je lichaam te zeggen, behalve jij!’

@lizzoNew single alert 🥴

♬ original sound – lizzo

 

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Teenvogue | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.