Lizzo haalt hard uit na haattweet over gewicht

Lizzo, die zich altijd hard maakt voor body positivity, werd via Twitter bekritiseerd door een man die het niet eens is met haar strijd en uiterlijk. Hier was de zangeres niet van gediend, dus ze wist hem goed op zijn plek te zetten.

“De enige persoon die zich beter moet gedragen, ben jij”, Twitterde Lizzo.

Obesitas-epidemie

De Amerikaanse Boyce Watkins had geschreven: “Lizzo is populair doordat er een obesitas-epidemie is in Amerika. In plaats van mensen aan te moedigen tot beter gedrag, liegen we simpelweg tegen ze en zeggen we dat ze goed zijn zoals ze zijn. Helaas sterven veel van deze mensen aan diabetes en hartkwalen.”

De muzikante gebruikte zijn Tweet om hem op zijn plek te zetten. “Ik ben populair omdat ik goede nummer schrijf en ik talent heb en energieke shows van anderhalf uur geef die gevuld zijn met veel liefde. De enige persoon die zich beter moet gedragen, ben jij. Houd mijn naam uit je mond en kijk eens in de spiegel voordat je achter mij aangaat”, schreef ze.

Omdat deze mensen vaak juist hopen op aandacht naar aanleiding van dit soort Tweets, sloot Lizzo af met: “Hier is de aandacht die je besteld hebt.”

Prachtige strijder

Haar Tweet leidde tot vele positieve reacties van fans, die het volledig met haar eens waren. Zo schreef een fan: “De eerste keer dat ik je muziek hoorde, voelde ik het. Toen ik je zag, dacht ik “Ze is een prachtige strijder”. Je fans weten waarom je populair bent, dat is waar het om gaat”.

Boyce Watkins liet het hier overigens niet bij zitten. Op Lizzo reageerde hij vervolgens weer: “We nemen giftige, dodelijke disfunctie en maken het cool. We zijn allemaal liefde waardig,  maar we moeten onze mensen niet aanmoedigen om ongezond te zijn.”

Dit leidde vervolgens weer tot vele woedende reacties van Twitteraars. “Ik denk dat je haar nu met rust moet laten” en “Laat het los”, zeiden sommigen.

Entertainer van het jaar

Lizzo werd eerder deze maand door Time uitgeroepen tot entertainer van het jaar, vanwege haar talent én haar strijd voor body positivity. “In 2019 was Lizzo een lichtstraal in het donker. Ze vertelde ons dat we van onszelf moeten houden wanneer de wereld niet altijd van ons houdt. We hadden haar nodig”, schreef het Amerikaanse tijdschrift.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Twitter, ANP | Beeld: ANP