Lockdown 2, week 2: deze series en films zijn toegevoegd aan Netflix

Nieuw op Netflix

Lockdown 2, week 2. Gelukkig is er nog altijd Netflix (en Videoland, NPOPlus, Amazone en PrimeVideo). Dit zijn de parels van deze week.

Series

Star Trek: Discovery (start seizoen 3)
De Federation ligt in puin, de crew van de USS Discovery heeft geen idee wat er aan de hand is en de toekomst wordt bevolkt door mensen en aliens met onduidelijke motieven; dat is seizoen 3 van Star Trek: Discovery – dat nu wekelijks met een nieuwe aflevering komt – in een notendop.

Social Distance (seizoen 1)
De makers van Orange is the New Black – een van de beste Netflix-series aller tijden – komen nu met Social Distance, een dramacomedy-serie over hoe verschillende mensen omgaan met een leven op afstand. We zien onder meer een koppel dat in een relatiedip zit nu ze 24/7 op elkaars lip zitten en een alcoholist die zijn AA-meetings nu online moet volgen. Met acteurs als Danielle Brooks (OITNB) en Mike Colter (Luke Cage).

La Révolution (seizoen 1)
La Révolution neemt ons mee terug naar het Frankrijk van de 18e eeuw, en verandert nogal wat dingen aan de Franse Revolutie. Dit is dus geen accurate geschiedenisles! We volgen Joseph Guillotin, de uitvinder van de guillotine (die heeft inderdaad echt bestaan). Hij ontdekt een mysterieuze ziekte (letterlijk ‘blauw bloed’) waarmee de adel de ‘gewone mensen’ uitroeien.

Grand Army (seizoen 1)
De aangrijpende en integere tienerserie Grand Army focust op vijf leerlingen op de grootste openbare highschool in Brooklyn. Ze delen lief en leed, feesten erop los, knopen relaties aan, proberen te presteren onder hoge schooldruk én uiteraard gaan ze ook rebelleren tegen de gevestigde orde.

The Last Kids on Earth (seizoen 3)
In deze animatie-serie, gebaseerd op een boekenreeks, vecht de tiener Jack Sullivan (een wees) tegen zombies. Die overspoelden zijn woonplaats na een monster-apocalyps. Samen met een groep vrienden, met wie hij in een mega-boomhut woont, probeert hij te overleven.

The Cabin with Bert Kreischer (seizoen 1)
Stand-upcomedian Bert Kreischer heeft even schoon genoeg van zijn drukke leven en verhuist naar zijn afgelegen hut om tot rust te komen. Hij nodigt een stel bekende vrienden (Joel McHale, Kaley Cuoco, Caitlyn Jenner) uit om samen geest, lichaam en ziel te ‘reinigen’.

Films

Aquaman
Met Aquaman kreeg Jason Momoa’s woeste zeebonk Arthur Curry eindelijk zijn eerste superheldensolofilm. We zien hoe hij noodgedwongen zijn positie als koning van Atlantis moet opeisen nadat halfbroer Orm (Patrick Wilson) het vaste land wil overspoelen. Kan hij een oorlog tussen de twee werelden voorkomen?

Kick-Ass 2
Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) en Hit Girl (Chloë Grace Moretz) zijn terug in dit vervolg op de goed ontvangen stripboekenverfilming. De gebeurtenissen uit deel een zorgen nu voor een hele nieuwe golf aan normale mensen die de superheld gaan uithangen, maar supervillain Red Mist (Christopher Mintz-Plasse) richt zijn eigen slechterikenteam op om ze uit te roeien.

About Time
Tim (Domhnall) ontdekt dat hij kan tijdreizen, iets dat elke man in zijn familie kan, zo onthult zijn vader (Bill Nighy). Uiteraard gebruikt hij dit om zijn droomvrouw Mary (Rachel McAdams) tot in perfectie voor zich te winnen, maar na een tijdreisincident weet ze opeens niet meer wie hij is.

The Trial of the Chicago 7
Deze film met topcast is gebaseerd op de bekende en beruchte rechtszaak uit 1968. Tijdens de nationale conventie van de Democratische Partij van Chicago stroomde de stad vol met verschillende groepen die willen protesteren. Er breken gewelddadige betogingen uit en 7 mensen worden aangeklaagd als de ‘leiders’ die de groepen hebben opgejut. Een lange, explosieve rechtszaak volgde en de kranten raakten er niet over uitgeschreven! Met o.a. Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen en nog veel meer topnamen.

Documentaires

Blackpink: Light Up the Sky
De bekendste Koreaanse girlgroup ever, Blackpink, laat zich volgen voor een intieme en openhartige docu. De leden vertellen hoe ze zo ver zijn gekomen, wat hen beweegt én wat zo’n gigantisch snelle opkomst naar superstardom met een mens doet.

Scandalous
Hoe ver ga je voor een senstationele primeur? Nou, de redactie van tabloid The National Enquirer ging erg ver, zo zien we in de docu Scandalous. Insiders klappen uit de school over de hoogte- en dieptepunten van de beruchte krant.

Bron: Superguide.nl