Love it or hate it: dít is de heftige trendkleur van deze lente

trendkleur

Kleur bekennen doen we deze lente niet op een subtiele manier, als we de laatste trends moeten geloven. Aanhangers van minimalisme zullen misschien een beetje moeten slikken, want de trendkleur van deze lente is roze. Zuurstokroze, that is.

Pastelkleuren vierenhoogtij deze lente en zomer. Nu is knalroze niet direct een pastelkleur, maar gelukkig zit je met een lichtere variant op roze – lichtroze, oudroze, babyroze – ook goed.

Lees ook: Alles in het huis van Vienna (29) is roze: ‘Ik word er gewoon happy van’

Roze

Roze. De kans is groot dat je daar direct miss Piggy-vibes van krijgt, of direct denkt aan een niet zo genderneutrale en ietwat hysterische babykamer. Ik ben zelf ook meer weg van neutrale kleuren, en vind donkerblauw al gelden als een zeer in het oog springende keuze. Het is immers geen zwart, tu sais.

De tekst gaat verder onder de foto.

Subtielere aanpak

Gelukkig is er goed nieuws. Want om er enigszins trendy bij te lopen hoef je je niet direct van top tot teen in het knalroze te hullen. Je kunt het namelijk ook een stuk subtieler aanpakken, door voor een accessoire in de trendkleur te gaan. Lak je nagels in het roze, draag een zonnebril met roze glazen of doe wild en trek tóch een roze hoodie aan. Doe er een zwarte jas overheen en het voelt gelijk een stuk minder intens. (note to self)

De tekst gaat verder onder de foto.

Ook in je interieur mag je roze terug laten komen. Om geen ruzie thuis te krijgen is een gehele roze muur of roze bank misschien wat veel, maar een kaars of kussen kun je vást wel naar binnen smokkelen. Durf jij het aan?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOOR DE GROOT (@queenofjetlags)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thriftys Retro (@thriftysretro)


Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: WhoWhatWear | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.