Lubach doet het weer: 10x jullie idiote verkiezingsposters van de PosterToaster-app

lubach poster toaster

Na het succes van de Kamergotchi – wie had er in 2017 geen eigen politicus als virtueel huisdier? – kwam Zondag met Lubach gisteravond met een nieuwe app op de proppen: de PosterToaster. En ook die gaat weer als een tiet.

De PosterToaster is een knipoog naar de – vaak ietwat idiote – verkiezingsposters van gemeenteraadsleden. De nieuwe app geeft eenieder de kans het gezicht te worden van zijn of haar eigen politieke partij. Na het maken van een selfie en het invullen van wat ‘relevante’ vragen (Wat zoek je in een relatie? Sta je aan de kant van de elite of het volk?) wordt je je eigen persoonlijke poster in elkaar geflanst, en direct het web op geslingerd. Vanaf dat moment is het een kwestie van populariteit winnen, want dan barst de strijd los om de meeste stemmen per gemeente.

De app was al direct na de uitzending populair. Binnen no time was PosterToaster trending topic én raakten de servers – surprise, surprise – overbelast. Gelukkig lukte het veel mensen alsnog een eigen poster te maken. Een paar voorbeelden van de kersverse politici die ons land sinds gisteravond rijk is:

 

Ook je eigen verkiezingsposter ontwerpen? Ga naar postertoaster.nl en download de app.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Zondag op Lubach
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.