#LUNCHBREAK: Broek uit! Jurk aan!

Vanaf deze week geeft VIVA je elke werkdag een #lunchbreak: tof, leuk of opmerkelijk nieuws dat op de redactie leeft. Vandaag: het project ‘The men under the influence’ van fotograaf Jon Uriarte, die mannen wist te strikken om gefotografeerd te worden in kleding van hun vriendin.

Harige benen onder een schattige babydoll. Uit een classy peeptoe steekt een bonkige mannenteen. Zichtbaar ongemakkelijk in een veels te fleurige jumpsuit: voor een bijzonder fotoproject van Spaanse fotograaf Jon Uriarte trokken deze mannen de kleding van hun vriendin aan.

Met het project ‘The men under the influence’ wil Uriarte de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in relaties benadrukken. Traditionele rollen – waar de man steevast de broek aan heeft – bestaan niet meer. Dit legt hij heel simpel vast door de mannen te fotograferen in de kleding van hun vriendin. Ook al deed hij er drie (!) jaar over om negen mannen bereid te vinden hun broek uit te trekken: het resultaat mag er wezen. Drie keer raden wat wij vanavond aan onze kerels gaan voorstellen.

Bron: Daily Mail
Beeld: Jon Uriarte