#LUNCHBREAK: Nivea vs Creme la Mer

Religieus zijn de meesten van ons allang niet meer, tenzij het om crèmes gaat. O, wat willen we graag geloven in beloften en hoop in een potje. Ze maken ons jonger, verzachten lijntjes, geven ons een stralende teint, dringen diep in de huidlagen door, of hebben een liftend effect, en dat allemaal omdat er ingrediënten in zitten ontdekt door vooraanstaande dermatologen/NASA/speciaal getrainde chinchilla’s/tandeloze Indianen. En dus trekken we de portemonnee weer. Maar tegelijkertijd zijn er celebs die zweren dat ze hun prachtige huid te danken hebben aan nederige Nivea creme (die in de platte blauwe pot voor een paar euro). Kate Winslet bijvoorbeeld, en de eeuwig jonge Joan Collins.
De Britse Claire Ciscotti besloot de ultieme test te doen: een maand lang smeerde ze de helft van haar gezicht in met Nivea, en de andere helft met Crème La Mer (120 euro, NASA-kwaliteit), terwijl ze de resultaten grondig liet onderzoeken door dermatologen.
De uitkomst? Je raadt het al: de nederige Nivea won. Lijntjes vervaagden, de huid was beter gehydrateerd, minder rood en kerngezond. Crème la Mer presteerde overigens ook prima, maar Nivea won vooral op hydratatie en rimpelvervaging.
Kortom: moeten we nog langer geloven in crème-reclames? Misschien niet. Maar het is moeilijk. Waar geloven jullie in op crème-gebied?

Bron: Dailymail
Beeld: Telegraaf