#LUNCHBREAK: De hel van dik zijn in de zomer

Als de zomer echt toeslaat, ontbloot je steeds meer lichaamsdelen. Om die vervolgens tentoon te stellen op strand, boot, straat en terras. Maar wat als je al die ontblote en tentoongestelde lichaamsdelen haat omdat je dik bent?

Niemand weet het, maar voor journaliste Louise Koopmans (Cup F, maat 44) is elke hete dag weer een beproeving. Zij schrijft deze week – onder pseudoniem – in VIVA een tragikomisch verhaal over de hel van dik zijn in de zomer. Dijen vol talkpoeder tegen het schuren, totaal genegeerd worden door knappe mannen in een hippe strandtent, het kopen van een bikini, de eeuwige confrontatie met de vrouwelijke lichamen die mooier zijn, en de groeiende zelfhaat en onzekerheid die daarmee gepaard gaat:
“Ook al ziet niemand me, het is altijd weer vernederend. Het moment dat ik ’s avonds de badkamerla open trek, en de bus talkpoeder pak. Mijn zomermunitie. Ik gebruik ook nog Zwitsal, wat het geheel extra vervreemdend maakt. Want dit poeder geurt dan wel naar ongerepte babybillen, maar daar is het niet voor. Ik wil oorlogswonden bezweren. Mijn twee dijen voeren namelijk de gehele zomer een vendetta waar de onderwereld graag een zak popcorn bij opentrekt. Elke stap opnieuw gaan ze in duel, klampen ze zich aan elkaar vast en briesen zwetend tegen elkaar aan. Ik durf bijna niet te kijken naar het slagveld dat ze vandaag hebben aangericht. Het is rood, gezwollen, het brandt, er zijn pukkels, striemen. Ik klop de poeder tussen mijn benen, en merk dat ik steeds harder begin te kloppen. Ik wil dat het pijn doet. Daarom draag ik ook geen corrigerend ondergoed. Lijden zullen die kútdijen met hun kútvendetta! En ik, de eigenaar van deze dijen! Sta ik hier te poederen terwijl ik ook heus wel twintig kilo had kunnen afvallen sinds vorige zomer.”

Herkenbaar of niet? Discussieer mee!

Bron: VIVA
Beeld: sodahead.com