#LUNCHBREAK: Borstkankerstrijd

Enkele maanden geleden is bij fotograaf Kiki van de Laar (28) een agressieve vorm van borstkanker geconstateerd. De strijd ging ze keihard aan. En dat heeft ze vastgelegd in een uniek e-book: ‘Courage Trough A Lens’. Prachtig en ontroerend tegelijkertijd.

Kiki, vrouw van Rogier, moeder van Mick (4) en Tatum (2) wil met haar confronterende foto’s mensen, die op welke manier dan ook met kanker te maken hebben, inspireren. Ze hoopt dat anderen die ook de diagnose borstkanker hebben gekregen over hun angsten heen komen, de onzekerheid accepteren, strijdlustig zijn en tegelijkertijd blijven lachen en het leven vieren. Dat doet zij ook. In ‘Courage Trough A Lens’,  een prachtig, puur en ontroerend e-book, kunnen wij als buitenstaanders haar ziekte via haar ogen volgen. Elke stap heeft Kiki gefotografeerd. Maandenlang waren zij en haar spiegelreflex onafscheidelijk. Ze portretteerde zichzelf vlak nadat haar borst was afgezet. Pakte haar camera erbij tijdens scans, chemobehandelingen en wanneer het artsenteam aan haar bed stond. Ook haar zoontje die haar haar afknipte legde ze vast op beeld.

Helaas kreeg Kiki deze week slecht nieuws te horen. Haar familie en vrienden moest ze vertellen dat zij uitzaaiingen heeft naar haar botten en hoofd. Artsen kunnen niets meer voor haar doen. Ze krijgt nog bestraling om de ziekte dragelijker te maken, om wat tijd te rekken. In die tijd hoopt ze dat haar boek – waarvan vijftig procent naar een stichting gaat die borstkankeronderzoek doet – een hit wordt, zodat ze zelf nog het eerste bedrag kan schenken. Wat een vrouw, ongelooflijk dapper en positief.

Op Kikis Courage kun je het boek Courage Trough A Lens downloaden. De opbrengst van dit boek gaat voor 50% naar een stichting die borstkankeronderzoek doet. 

kiki4

Bron & Beeld: Kiki van der Laar