#LUNCHBREAK: KLEURRIJKE STREET ART

Vanaf deze week geeft VIVA je elke werkdag een #lunchbreak: tof, leuk of opmerkelijk nieuws dat op de redactie leeft. Vandaag: het ‘Umbrella Sky Project’ oftewel honderden felgekleurde paraplu’s in Águeda, Portugal.

Magisch. Dat zijn de winkelstraten in Águeda, Portugal, die deze maand zijn omgetoverd tot een fantastisch decor. De installatie, beter bekend als het ‘Umbrella Sky Project’ behoort tot een lokaal kunstfestival. Vanwege een succesvolle editie van vorig jaar, hebben ze de paraplu’s ook dit jaar weer opengeklapt en opgehangen. Resultaat: honderden plu’s sieren de normaal gesproken wat sombere straten.

‘Als een Mary Poppins waan je je door de stad,’ zegt fotograaf Patrícia Almeida. En omdat niet iedereen zo één-twee-drie naar Portugal kan afreizen, geeft ze liefhebbers via flickr een virtuele toer door de meest kleurrijke straat van Portugal. Wij zeggen: geef ons ook zo’n winkelstraat. Want naast het feit dat het er geweldig uitziet, worden shopaholics ook meteen beschermd tegen regen en zon. Fijn toch?

De kunstinstallatie is nog de hele maand juli zien in Portugal. Zeker de moeite waard om even te stoppen als je in de buurt van Agueda bent.

Bron: www.sextafeira.pt

Beeld: Patrícia Almeida