#LUNCHBREAK: MANNEN WILLEN BUIKJES

Mini-borsten, striae-dijen, een buik die over de rand van je skinny hangt: niet bepaald dingen waar we blij mee zijn. Maar écht, die onzekerheid slaat nergens op. Mannen adoreren het vrouwenlijf in al z’n onvolmaaktheid.

Pierre (33) wordt wild van striae:
“Mijn beste vriend vindt striae geweldig. Ik snap hem wel. Sterker nog: ik ben inmiddels ook dol op vrouwenlijven waarop de vormen en strepen hun eigen weg proberen te vinden. Vrouwen met striae doen me denken aan geile tijgers die niet te temmen zijn. Het heeft iets opwindends, iets explosiefs, omdat ze letterlijk uit hun vel gescheurd zijn. Fantastisch.”

Dennis (36) adoreert haar muffinkont: “Mannen geven alleen dingen die ze de moeite waard vinden een bijnaam, zoals hun auto, vrienden en hun jongeheer. Ik heb de bilpartij van mijn vriendin ook een naam gegeven: Double Chocolate Love Muffin. Dat ‘chocolate’ slaat trouwens op haar huidskleur en niet, uh, op iets anders. Zelf vind ik dit koosnaampje geweldig, hij is zo lekker om uit te spreken. Mijn vriendin is er al aan gewend. Ze weet dat ik gek ben op haar billen en niets anders dan liefde en bewondering voel – oké, ze winden me ook op. Zelf vindt ze haar kont een beetje aan de royale kant: iets te ruim bemeten, iets te rond, iets te vlezig. Ik snap niet dat vrouwen niet doorhebben dat verreweg de meeste mannen niet zitten te wachten op zo’n loeistrak en piepklein sportschoolkontje. Zo’n kontje zie ik als werk in uitvoering: als een achterdeur die wel is opgeschuurd en in de grondverf staat, maar niet is gelakt.”

Remco (37) valt voor onzekerheid: “Als ik merk dat een vrouw aan zichzelf twijfelt komt de ridder – of beter: de beschermbeer – in mij naar boven. Het liefst wil ik op zo’n moment een arm om haar heen slaan. En zeggen: ‘Kom maar hier meisje, het is goed. Ik hou van je zoals je bent.’ Uiteindelijk wil iedereen namelijk zichzelf kunnen zijn en aardig gevonden worden.”

Meer lezen? In VIVA 34 – tot 20 augustus in de winkel – geven negentien mannen een ode aan het vrouwlijf.

Bron: VIVA
Beeld: We heart it