#Lunchbreak: Schitterend met striae

Vanaf deze week geeft VIVA je elke werkdag een #lunchbreak: tof, leuk, opmerkelijk nieuws dat op de redactie leeft. Vandaag: fotografe Jade Beall, die de wereld laat zien hoe moeders er écht uitzien. Imperfect maar prachtig.

Vrouwen en hun lichaam: het is helaas een verhouding die maar al te vaak meer haat dan liefde in zich heeft. Vooral nadat we dat lichaam hebben gebruikt voor het baren van een kind, hebben veel vrouwen nog weinig positiefs te melden over de buik die door het kind uitrekte en verslapte in een slagveld vol striae. Onterecht en doodzonde, vindt fotografe Jade Beall uit Tucson, Arizona.

Beall plaatste na drie kinderen een semi-naakte zwart-witfoto van haar lichaam op Facebook, die vervolgens driftig werd gedeeld. Nadat ze haar pas bevallen vriendin ook op die manier fotografeerde, barstte haar mailbox uit zijn voegen. Honderden vrouwen wilden met hun ‘gehavende’ lichaam voor haar lens verschijnen. Jade wist het toen zeker: het is haar roeping om te laten zien hoe moeders er écht uit zien. Niet perfect, maar prachtig, ongeacht het huidige schoonheidsideaal. Het resultaat wordt gebundeld in het boek ‘A Beautiful Body’, dat een beweging in gang moet zetten die ‘vrouwen leert hun altijd veranderende lichaam te vieren zodat de toekomstige generaties vrouwen bevrijd zijn van zelfhaat.’ Een prachtig initiatief, lijkt ons.

Wat vinden jullie? Geef jouw reactie hieronder.

Bron: A beautiful body project
Beeld: Jade Beall