#LUNCHBREAK: Echte schoonheid zit van binnen

Echte schoonheid zit van binnen. Om dit te bewijzen kwam de 34-jarige Trina Hall maar liefst 18 kilo aan. Trina wilde weten wat haar extra kilo’s met haar zelfbeeld en haar omgeving zou doen. Haar experiment had grote gevolgen voor haar zelfbeeld.

Vrouwen moeten van hun lijf houden en niet proberen om te voldoen aan de strenge eisen van de maatschappij, zo luidde het statement van de yoga-instructrice. Vervolgens gaf ze toe aan al haar ‘cravings’ wat voor een groot deel bestond uit Mexicaans eten. “Ik wilde laten zien dat je ook zonder supermodellenlichaam aan yoga kon doen. In de media zie je altijd de slankste mensen in yoga-poses.”

Haar meest schokkende bevinding was niet de platte reacties van de buitenwereld, maar de inwendige stem die haar de hele dag corrigeerde. “Niemand in mijn omgeving had commentaar op mijn gewichtstoename. Maar ikzelf werd mijn grootste criticaster. Bij alles wat ik at, werd ik door mezelf streng toegesproken. Ik schrok daarvan. Als ik in de spiegel keek zag ik alleen maar wat er ‘fout’ was. Ik ontwikkelde ook een angst om niet geliefd te worden. Ik dacht dat geen enkele man mij meer zou willen nu ik aangekomen was. Ik zou alleen sterven, waarschijnlijk omdat ik stikte in chips.”

Op haar blog www.treenuhyoga.com is meer te lezen over de struggle van Trina.

Bron: Huffingtonpost
Beeld: Huffingtonpost & Treenuhyoga