#LUNCHBREAK: Eén op de drie vrouwen heeft schulden

Lange dagen? Prima, maar die middagen op het terras zijn ons ook dierbaar. Kinderen: laat maar komen, maar niet ten koste van die hogere functie. En dan is er ook nog die dekselse crisis. Kortom: werk en privé, wat moet je ermee?

VIVA ondervroeg zeshonderd vrouwen van rond de dertig over werk- en geldkwesties. Wat blijkt? Nederlandse vrouwen hebben behoorlijk last van de crisis. Bijna de helft (44%) merkt de crisis in de portemonnee. Moeten we bezuinigen, dan doen we dat het meest op kleding, boodschappen, uitstapjes en de kapper. Vrouwen zitten duidelijker krapper dan normaal. Sterker: een derde heeft schulden. In 28% van de gevallen gaat het zelfs om een schuld van meer dan € 20.000.

Niet naar de top
Maar als er iets blijkt uit onze werk- en geldenquête, is het dat we bepaald niet werkschuw zijn. Integendeel: 36% heeft een fulltime baan, terwijl het landelijk gemiddelde voor vrouwen op 20% blijft steken. Van die VIVA-vrouwen geeft bovendien een op de vier aan méér te willen werken. Maar echt ambitieus zijn we niet: 52% wil wel doorgroeien, ‘maar niet naar de top’. En als er genoeg geld zou zijn, gaat 43% onmiddellijk minder werken en 7% zou het bijltje er zelfs helemaal bij neergooien.

Meer lezen? Het Grote Geldonderzoek verschijnt in VIVA 37, tot woensdag 4 september in de winkel.

Bron: VIVA
Beeld: Dbcovers