#LUNCHBREAK: Win een baby

In de Pakistaanse tv-show Aman Ramazan worden baby’s weggegeven aan nietsvermoedende prijswinnaars.

Er was een tijd waarin kandidaten van een tv-show hysterisch werden als ze hoorden dat ze een glinsterende sapcentrifuge hadden gewonnen. Door de jaren heen groeiden de prijzen uit tot televisies, auto’s en koffertjes met een miljoen euro. In Pakistan gaan ze een stap verder: tijdens een spelshow, vergelijkbaar met The Price Is Right, gingen nietsvermoedende winnaars naar huis met een pasgeboren baby.

De winnares Suriya Bilqees zegt ‘geschokt’ te zijn dat zij het baby-meisje onder luid applaus van het 500 koppige publiek in haar armen kreeg. Om daar vervolgens aan toe te voegen dat ze dolgelukkig is met haar gewonnen dochter.

De populaire presentator van het programma, Aamir Liaquat Hussain, ligt sinds afgelopen week onder vuur. Hij wil met het weggeven van deze bijzondere prijzen bewustzijn creëren over het vondelingenprobleem. Dagelijks worden in Pakistan 15 pasgeboren baby’s ter vondeling gelegd. Omdat er geen adoptieprogramma bestaat, komen deze kinderen meestal niet goed terecht. Ze vallen in handen van criminele bendes of belanden in de goot. Door het weggeven van de baby’s aan kinderloze koppels, krijgen deze kinderen een kans. Volgende week wordt een baby-jongetje weggegeven.

Wat vinden jullie van deze ‘prijzen’?

Beeld: Wallpapers