Maak je eigen hipsterbaard

Je spot ‘m steeds vaker: de hipsterbaard. Zo’n lekker vol exemplaar, vaak gedragen door hippe, ietwat alternatieve en vaak kunstzinnige types. Hipsters, dus. Maar helaas heeft niet elke vent genoeg haargroei om zo’n volle baard te kweken.

Geen nood! Mannen kunnen nu ook een bezoekje aan de plastisch chirurg brengen. In New York, Brooklyn om precies te zijn, rennen de hipsters massaal naar de kliniek om zichzelf een vol exemplaar aan te laten meten. “In Brooklyn is de trend ontstaan. Elke man daar wil er nu zo uitzien”, vertelt plastisch chirurg Jeffrey Epstein. “Maar weinig lukt het om écht een goeie baard te laten groeien. Veel baardgroei staat toch mannelijk.”

Je moet er wel een volle portemonnee voor hebben: een kunstmatig baardje kan zo’n 8500 dollar kosten. Epstein ‘plaatst’ nu zo’n twee à drie baarden per week. Bij de ingreep wordt haar uit het hoofd en de borst gehaald en geïmplanteerd in het gezicht. Na de procedure valt het baardhaar uit, maar de wortels blijven en maken uiteindelijk weer nieuw haar aan. Epstein verklapt dat vooral de baardjes van George Clooney en Ryan Gosling als voorbeeld worden meegenomen naar de kliniek. Kunnen wij begrijpen. Ook schijnen er behoorlijk wat mannen te zijn die de Tom Selleck-snor blieven. Dàt dan weer minder…

Ben jij fan van de hipsterbaard?

Bronnen: Shutterstock en NY Post