Nu te zien in de bioscoop: de #MeToo must-see ‘Bombshell’

bombshell film

Wij weten wat wij gaan doen dit weekend: Bombshell in de bioscoop bekijken. De film, met Hollywoodsterren Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie in de hoofdrol, is gebaseerd op het #MeToo-schandaal rond Roger Ailes, de ‘mastermind’ achter Fox News, die in 2016 werd aangeklaagd voor seksuele intimidatie op de werkvloer. Vanaf vandaag is de film te zien in de bioscoop.

Spanning op de werkvloer

In 2016 beschuldigde Fox-presentatrice Gretchen Carlson als eerste haar baas, Roger Ailes, van seksuele intimidatie. Uiteindelijk volgden nog 22 andere vrouwen die schetsten hoe Ailes hen systematisch manipuleerde. Hoe Ailes vunzige opmerkingen tegen ze had gemaakt en hoe hij vroeg om seksuele handelingen. Weigerden de vrouwen? Dan zat Ailes hun carrière dwars.  Het leidde uiteindelijk tot het ontslag van de inmiddels overleden topman van de ultra-conservatieve nieuwszender.

Oscar nominaties

En vooruit, met hoofdrollen weggelegd voor Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie is het niet gek dat de film the talk of the town is. Maar Bombshell wordt ook om andere redenen geroemd: Charlize Theron is dusdanig van een laag make-up gezien dat ze onherkenbaar is. Dat leverde de film niet alleen nominaties op voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol  (Charlize Theron) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Margot Robbie), maar ook voor Beste Make-Up en Hairstyling.

Tekst gaat verder onder video.

Huh? Is dat écht Charlize Theron?

De gelijkenis tussen Charlize en de rol die ze speelt als Fox News-presentatrice Megyn Kelly maakte enorm veel reacties los op social media. Ze is bijna onherkenbaar en lijkt als twee druppels water op het news anchor. De onherkenbare maquillage was een eis van Charlize Theron: het gaat in het verhaal om Megyn, niet om Charlize.

charlize theron bombshell

Bron: Flaironline.nl | beeld: Lionsgate Movies