Maar rij-instructeur, wat doet u nu?

Heb je geen geld maar wil je toch je rijbewijs halen? Geen probleem! Vergeet alleen je plastic handschoentjes en plastic tasje voor op de zitting niet. Oh, en wat desinfecterend middel kan ook geen kwaad.

In natura
In Beverwijk, Hoorn en Zaandam kun je nu je rijlessen in natura betalen. Na de les kun je gewoon even ‘afrekenen’ met seks. Wat voor een type zou die rij-instructeur in godsnaam zijn? Ik zie zo’n man uit de Carglass reclame voor me die met een vieze grijns een nee-beweging maakt naar je portemonnee. Hij heeft er liever wat anders voor terug.

Gratis = gratis
Het kan wel gebeuren dat je wat vieze vlekken aantreft op het stuur of de zitting van de auto. Het afrekenen gebeurt namelijk in de auto of op een andere plek. Die plastic handschoenen en tasjes zijn dus geen overbodige luxe. Maarja, gratis is gratis en daar moet je gewoon niet over zeuren. Wees blij dat die beste man geen geld vraagt voor zijn lessen.

“Mama heeft even geen geld”
Waar ik wel even van op keek, is dat deze manier van rijles nemen vooral populair is bij jongeren. Ik mag toch aannemen dat ouders hun kind niet naar die rijschool sturen. Dat een moeder tegen haar dochter zegt: “Fijne achttiende verjaardag! Mama heeft even geen geld, dus die rijlessen zul je toch echt op een andere manier af moeten rekenen. Tja, je moet er toch wat voor over hebben hé? Gelukkig ben je nu volwassen!”

Grappige ruilhandel
Wat ook gek is, is dat het helemaal niet strafbaar is om rijlessen aan te bieden in ruil voor seks. Volgens het Openbaar Ministerie is er niks aan de hand als de rij-instructeurs gewoon opgeleid zijn en de seks vrijwillig plaatsvindt. Grappige vorm van ruilhandel. Misschien valt er op die manier ook wel wat te ritselen voor het betalen van de energierekening. Dat de medewerkers naast de meterstand opnemen ook nog even de rekening komen ‘innen’.

De keerzijde
Denk je eens in hoe zwaar dit werk voor die instructeur is. Ik denk namelijk dat het hard werken is, na elke les een stevig potje seksen. Ik geloof dus niet dat de onderneming lang stand zal houden. En zou die man nog wat te eisen hebben op het gebied van uiterlijk? Ik kan me voorstellen dat hij er geen zin in heeft om een look-a-like van the Grinch in zijn auto te hebben. Ach ja, dat is nou eenmaal de keerzijde van het succes.

CC foto: St_A_Sh