Maddox Jolie-Pitt getuigt tegen Brad Pitt en wil achternaam wijzigen

Angelina Jolie

In september 2016 vroeg Angelina Jolie de scheidingspapieren aan, maar toch is de voogdijzaak tussen haar en ex Brad Pitt nog altijd niet rond. Zoon Maddox Jolie-Pitt heeft nu getuigd tegen zijn vader en wil zijn achternaam wijzigen naar enkel ‘Jolie’.

Het nieuws van Maddox ‘getuigenis komt slechts één dag nadat Angelina gerechtelijke documenten verzegeld had ingediend, waarin ze beweerde dat ze ‘bewijs en autoriteit ter ondersteuning’ kon leveren van Brad’s vermeende huiselijk geweld.

Getuigenis

Maddox heeft al een getuigenis afgelegd in het lopende geschil over voogdij. ‘Hij was niet erg positief over Brad’, vertelt een bron aan Stylecaster. ‘Hij gebruikt Pitt niet als zijn achternaam op documenten die niet legaal zijn, maar gebruikt in plaats daarvan Jolie’, legt de bron uit. ‘Maddox wil legaal zijn achternaam veranderen in Jolie.’

Kinderen

Maddox is volwassen en heeft dus geen toestemming nodig van zijn ouders om te getuigen in het proces. Dit geldt ook voor de 17-jarige Pax. De andere kinderen van Angelina en Brad – Zahara, 16, Shiloh, 14, en de tweeling Knox en Vivienne, 12 – zullen wel toestemming moeten krijgen eer ze in het proces betrokken mogen en kunnen worden. 

Voogdij

Ondanks de getuigenis van Maddox Jolie-Pitt menen bronnen dat de beschuldigingen van Angelina naar haar ex niet meer zijn dan een poging om volledige voogdij te krijgen. ‘Afgezien van de enige beschuldiging die ze in 2016 maakte en die werd onderzocht en afgewezen, zijn er nooit andere gegevens, politierapporten of zelfs beschuldigingen geweest totdat het haar zaak uitkwam’, aldus een insider.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.
Bron: Stylecaster | Beeld: Brunopress
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.