Wat als make-up tutorials al bestonden in de 90s? Deze YouTuber deelt het hilarische resultaat

blogger 90s

We hebben er ons (of onze oudere zus) in de jaren ’90 allemaal schuldig aan gemaakt. Blenden was nog geen ding en die wenkbrauwen? Die moesten dunner dan dun. Want hee, wisten wij veel, we konden niet net zoals nu make-up tutorials kijken op YouTube. Maar wat als dat toen wel al had bestaan?

Want 20 jaar geleden, in 1999, zou een filmpje er toch héél anders uit hebben gezien. Jaimie French, ook visagiste, besloot om even helemaal terug te gaan in de tijd en een heerlijke old school look te creëren. Natuurlijk, YouTube bestaat pas sinds 2005, maar wat als, meiden, wat als. Ook leuk voor een themafeestje trouwens.

Gloss en glitter

Wat heb je dan nodig? Heel veel gloss en glitter, juist. Nee, niet alleen glitter voor je gezicht, ook voor je haar, je lichaam, wáár je het ook maar op kan smeren. Oogschaduw tot aan je geplukte wenkbrauw en een donkere lipliner, en je was in die tijd helemaal the bomb. Het resultaat? Deze grappige video. Kijken maar!

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.