Maker ‘Bridgerton’ in shock om heftige reacties vertrek Regé-Jean Page

gemiste stukjes Bridgerton

Het nieuws dat ‘Bridgerton’-hoofdrolspeler Regé-Jean Page niet terugkeert in het tweede seizoen, kwam voor fans als donderslag bij heldere hemel. Volgens Shonda Rhimes was echter altijd al duidelijk dat Page maar één seizoen mee zou draaien. De heftige reacties op zijn vertrek zag ze echter totaal niet aankomen. 

Page mocht wel twee keer komen opdraven in het tweede seizoen, maar daar bedankte de acteur voor. Shonda Rhimes was pas echt in shock toen ze de reacties van de fans onder ogen kreeg. ‘Ik was echt verbaasd, want meestal gebeurt dat pas als iemand doodgaat die al een paar seizoenen meedraait. Like, we hebben hem niet vermoord, hij leeft nog!’ Toch waren trouwe kijkers massaal in de rouw nadat duidelijk werd dat we de knapste ontdekking van 2021 niet terugzien in ‘Bridgerton’.

Happily ever after

‘Hij is een sterke, geweldige acteur en dat betekent dat we ons werk goed gedaan hebben. Ieder seizoen hebben we de taak de juiste mensen bij elkaar te zitten die een alles veranderende romance beleven. Ik weet niet of ik deze explosie had verwacht, aangezien ieder boek (‘Bridgerton’ is gebaseerd op een reeks boeken, red.) een ander liefdesverhaal vertelt. En ik bedoel: we hebben hen een happily ever after gegeven. En nu komt er een nieuw koppel aan. Dus ja, ik dacht wel: whoa’ zegt ze over de tsunami aan reacties.

Nog meer knappe mannen

Rhimes grapt in Vanity Fair dat ze altijd al talent heeft gehad voor ‘mannen vinden die woest aantrekkelijk zijn’. Ze heeft goede hoop dat in ‘Bridgerton’ nog een boel andere belachelijk knappe mannen voorbij komen waar kijkers en masse verliefd op kunnen worden. We weten al dat het volgende seizoen zich zal focussen op het verhaal van Anthony. En eerlijk: die is ook niet bepaald on-knap…

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Vulture | Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.