De makkelijkste manier om make-up kwasten te reinigen

make-up trend

Je gebruikt ze (bijna) dagelijks maar je make-up kwasten grondig schoonmaken schiet er waarschijnlijk bij in. Terwijl dat juist zo belangrijk is, wil je je huid beschermen van vuil en bacteriën.

Ben je op zoek naar een gemakkelijk stappenplan voor het schoonmaken van jouw make-up kwasten? Wij zouden zeggen: pen en papier in de aanslag, want makkelijker dan dit gaat het niet worden.

  1. Gebruik babyshampoo om je make-up kwasten te reinigen. Doe een kleine druppel op je hand, doe er wat water bij en cirkel de kwast hierdoorheen tot het lekker schuimt. Pas wel op dat je niet te hard drukt en het mengsel de bovenkant van de haren raakt; dit kan ervoor zorgen dat ze los raken.
    Heb je eigenlijk al te lang gewacht met schoonmaken? Dan gaat een beetje babyshampoo op je hand je niet meer (genoeg) helpen. Leg in dat geval een siliconen bakmat (met reliëf) in de wasbak. Hierop kun je je make-up kwasten schrobben.
  2. Spoel de kwasten vervolgens goed uit, tot het water helder is. Dan is het tijd om het water eruit te werken, maar niet met te grof geweld. Dat kan er ervoor zorgen dat je kwasten hun vorm verliezen.
  3. Tot slot leg je ze plat op een doek om goed te drogen; zorg er hierbij voor dat de haren in hun oorspronkelijke vorm liggen. Zet ze niet rechtop, dit zal ervoor zorgen dat het water naar de aanhechting van de haren en de (houten) steel druipt (lees: dan gaan je kwasten minder lang mee).

Voilà! Kind kan de was doen, toch?

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

Bron Cosmopolitan US | Beeld iStock