Mankementen aan het VIVA forum… onze excuses

VIVA forum

Ai, het loopt de laatste dagen niet helemaal lekker met het VIVA forum. Tijd om vanuit onze kant het één en ander toe te lichten. Het laatste wat wij willen is onze community teleurstellen en het minste wat we daarom kunnen doen is in elk geval tekst en uitleg geven.

Vorig jaar konden we al concluderen dat het VIVA forum, in elk geval qua techniek, al lange tijd niet de juiste aandacht en liefde kreeg. We zagen een forum dat bijvoorbeeld qua uiterlijk en technische opzet niet meer toereikend was voor de dynamische community die het VIVA forum is. Er is toen een plan gemaakt. We hebben vooral gekeken naar hoe we het gebruiksgemak konden verhogen. Dat is het zichtbare stukje vernieuwing geweest, ofwel: de vernieuwde site.

Tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe site moesten we helaas ook concluderen dat niet alles koek en ei was in technisch opzicht. Tsja, wat doe je dan? We hebben hard nagedacht, goed overlegd met de mensen van VIVA, en natuurlijk de moderators van het forum gesproken. Vervolgens zijn we met man en macht aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat ook het vernieuwde VIVA forum alle aandacht krijgt om het groeiende aantal bezoekers aan te kunnen.

En dan nu, zie hier, de langverwachte ‘mea culpa’. De groei is blijkbaar groter geweest dan verwacht en zo ook de technische achterstand die is opgebouwd in het verleden. Sindsdien is er keihard gewerkt om de bereikbaarheid en snelheid van het forum te verbeteren. En daar zijn we nu nog mee bezig.

We zullen niet te veel in technische details treden, want wij begrijpen ook wel dat je daar helemaal geen zin in hebt. (Je wilt #%$!@#% gewoon het forum op!) maar er zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd. Het forum is hiervoor een aantal keer uit de lucht gehaald. Al die keren zijn er verbeteringen aangebracht waardoor we het forumgebruik nog beter in kaart kunnen brengen, en we de mogelijkheid hebben om nog veel meer leuke en spannende dingen te gaan doen in de komende tijd. Remember what mom said: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Of zoiets.

Long story short: de afgelopen dagen zijn er belangrijke verbeteringen aangebracht. We zien dat het forum aan de achterkant al beter functioneert, en we hebben een gedegen plan om de uptime en snelheid te verbeteren. Dus bij deze: bedankt voor jullie onmetelijke geduld en een dikke vette sorry voor het lange wachten!

Vivianne Bendermacher, hoofdredacteur VIVA
&
Technische dienst VIVA.nl