Mannen en hun borsthaar

Gisteren torste ik mijn lichaam in bikini en ging ik zwemmen. Na het bestuderen van menig man in het zwembad, viel me één ding op: elke jongeman harst tegenwoordig zijn borsthaar. Is dit een nieuwe trend?

Ik ben nooit zo goed met mode geweest, ik kom er pas achter wat ‘in’ is als de volgende rage zich alweer aandoet, maar deze nieuwste ontwikkeling heb ik toch echt gemist. Het was namelijk niet dat een paar jongemannen zich van hun borsthaar hadden ontdaan. Nee, allemaal! Het maakt niet uit of ze een kippenborstje of een gespierde torso a la Schwarzenegger hebben. De kleine, donzige haartjes zijn er met immense oerkracht uitgetrokken.

Nu houd ik zelf van een vent met een beetje haar op z’n borst, dat maakt hem mannelijk, stoer en vooral: erg sexy! Dus wat nou harsen die handel? Laat lekker staan. Niet heel het mannelijk lichaam hoeft er als een goed behaarde Tarzan uit te zien hoor, een beetje getrim hier en daar kan ik zeker waarderen.

Voor de grap tikte ik ‘borsthaar’ in op Google en op verschillende forums maken mannen zich druk om ‘wat te doen met hun borsthaar’. En dan niet: wat wil de vrouw? Maar: welke methode moet ik gebruiken? Zal ik het harsen, epileren of scheren? Zelfs op het Viva-forum vraagt een man om raad nadat hij commentaar op zijn borsthaar heeft gehad.

Als mijn vriend langer in de douche staat dan ik om zijn borsthaar te epileren en zichzelf daarna nog even lekker te scrubben ga ik me ernstig zorgen maken. Nee, geef mij maar gewoon een vent met wat prikkelende haren op zijn borst waar ik liefkozend met mijn vingers doorheen kan kroelen.

Zijn er meer vrouwen die er zo over denken, of ben ik de enige?

© foto: Vanz