Mannen liegen vaker dan vrouwen

Driekwart van de Nederlanders belazert weleens de boel. Zo liegen we weleens tegen de politie, is bijna de helft van de Nederlanders oneerlijk over zijn gewicht en sjoemelt één op de tien mensen met zijn belastingaangifte. En, hoewel wij vrouwen dit natuurlijk allang wisten, is het nu eindelijk bewezen: mannen blijken veruit de grootste bedriegers te zijn. Behalve als het om uiterlijk gaat – dan spannen vrouwen de kroon.

Mannen liegen over de gehele linie vaker dan vrouwen. Zelfs tijdens ernstige zaken nemen ze het niet zo nauw met de waarheid: twee keer zoveel mannen als vrouwen heeft weleens tegen de politie gelogen. Ook spelen mannen vaker vals dan vrouwen én sjoemelen zij vaker met hun belastingaangifte.

Maar oké, wij vrouwen zijn ook geen heiligen. Wij verbloemen van alles aan ons uiterlijk, zelfs drie keer zo vaak als de mannen. Wij proppen ons lichaam in corrigerende pakjes, verven ons haar en laten onze boezem er iets voluptueuzer uitzien met behulp van push-upbeha’s. En ruim de helft liegt over haar gewicht. Maar – shocking – óók twee op de vijf mannen liegt daarover!

Wie denkt dat liegen en bedriegen iets voor onbedachtzame, wezenloze mensen is heeft het goed mis. Het tegendeel blijkt namelijk waar te zijn: hoe hoger het opleidingsniveau, hoe vaker er gelogen wordt. En niet alleen het opleidingsniveau speelt een rol, ook het inkomen is een meespelende factor. Mensen met een bovenmodaal inkomen liegen veel vaker dan mensen met een lager inkomen. Dus heb je een hoogopgeleide man met een bovenmodaal inkomen aan de haak geslagen? Be aware!

Bron: Know How

Beeld: Thinkstock