Mariah Carey aangeklaagd door ex-nanny

Het is niet helemaal wat Mariah wants for christmas: de voormalig nanny klaagt de zangeres nu aan. Maria Burgues was tot vorig jaar werkzaam als nanny voor de 8-jarige tweeling.

Maria Burgues vindt dat ze te weinig betaald kreeg en agressief werd behandeld door de bodyguard van de kinderen van Mariah.

Aanklacht

Burgues was tot april 2018 nanny van tweeling Moroccan en Monroe. In haar aanklacht stelt ze volgens het Amerikaanse tijdschrift Variety dat ze 25 dollar per uur kreeg om op de kinderen te passen, maar verplicht was mee te gaan op een tournee van Mariah en daarbij niet betaald werd voor haar reistijd. Daarnaast zegt ze dat bodyguard Marcio Moto geregeld tegen haar schreeuwde en zorgde dat ze zich bedreigd voelde.

Moto zou onder meer tijdens een autorit van Los Angeles naar Las Vegas hebben gedreigd de nanny uit de auto te zetten en langs de weg achter te laten. Ook zou hij als chauffeur geregeld hebben gevideobeld met zijn vriendin terwijl Burgues en de kids in de auto zaten. Ze zegt dat ze dat heeft gerapporteerd, maar er niets aan gedaan werd.

Dansles

Burgues werd ontslagen nadat een van de kinderen ongemerkt een dansles uit was gelopen. Ze claimt dat dat gebeurde omdat de bodyguard niet oplette, maar die zou haar in bijzijn van de kinderen, dansleraren en andere ouders de volle laag hebben gegeven. De voormalig nanny stelt dat ze haar laatste loon niet heeft gekregen, en eist daarnaast een vergoeding voor de emotionele schade die ze heeft opgelopen in haar tijd als nanny van Carey.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP