Massaal aan de Pokémon Go

Pokemon go

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: Pokémon Go.

Pokémon Go: de een houdt ervan, de ander vindt het bloedirritant. Hoe gaat het spel de VIVA-forummers af?

 • anoniem: “Mijn man en ik zaten hier al op te wachten sinds de geruchten dat het eraan kwam. We lopen dagelijks tien tot vijftien kilometer, of fietsen met onze dochter naar PokeStops. Deze zijn bij ons in de buurt bij de speeltuinen, dus voor m’n dochter is het ook heel leuk. Ik moet toegeven dat ik voordat het spel uitkwam, niet zo vaak naar buiten ging als nu.”
 • mwcactus: “Ik vind het onbegrijpelijk dat normaal begaafde volwassenen een auto stilzetten op de snelweg of een politiebureau binnen stappen om een Pokémon te vangen. Ik vraag me echt af hoe het kan dat mensen zo het contact met de realiteit verliezen door een spelletje. Slaan we niet enorm door met het digitale tijdperk?”
 • Wardijntje: “Wij spelen met het hele gezin, dikke pret! Ik vond er net drie in de Hema. Sta je daar tussen de onderbroeken, met je telefoon. De hond heeft er ook lol van, ik heb nog nooit zo veel vrijwilligers gehad om ’m uit te laten.”
 • Bij_Zonder: “Onze hond is wat minder blij dat mijn man de app heeft. Het beestje hecht nogal waarde aan regelmaat en zijn vaste veldjes, maar wordt nu op de meest onmogelijke tijden overal en nergens heen gewandeld. Mijn man vindt het zo lullig staan, een volwassen vent met z’n mobiel op stap, dus de hond gaat mee als excuus.”
 • nephthys: “Op mijn werk is ook een PokeStop, maar natuurlijk net op een grasveld tussen de gebouwen in: zo’n plek waar je anders nooit komt, in het zicht van iedereen. Ik voel me een beetje bezwaard om daar te gaan staan, omdat alle andere werknemers zich vast zullen afvragen wat ik daar sta te doen.”
 • gojohnnygo: “Ik heb helaas geen excuus-hond die met me mee kan, dus gebruik ik een excuus-broertje. Wel goed voor de bonding! We hebben in de afgelopen drie dagen 35 kilometer gewandeld. Op de raarste tijden ook: vannacht liepen we om 1 uur nog buiten, op zoek naar een Clefairy. We komen regelmatig andere trainers tegen. Straks gaan we weer een stuk wandelen.”
 • Bumba1985: “Ik vind het van de zotte. Een paar collega’s van me doen dit spel, het gaat nergens anders meer over. Stom!”
 • lady_dana: “Mijn vriend kwam gisteren binnen met de mededeling dat er een Ratata voor ons huis zat. Schrok me dood.”
 • Merlijne: “Heerlijk toch, even terug naar mijn jeugd. Ik heb veel gesprekken met andere ‘trainers’, die ik onderweg tegenkom. Jammer dat het zo’n batterijvreter is.”
 • miloen: “Ik heb nog nooit zo’n zin gehad om te wandelen. Ik ga zo een gym veroveren die een flat verder staat. En: als je vriend het speelt, download het dan ook. Anders sta je de hele tijd enorm lang te wachten. Pokemons vangen is soms best lastig.”
 • 0: “Zelfs mijn drie bank zittende computerpubernerds zijn vaker buiten dan binnen te vinden de laatste dagen. Wat een uitvinding!”

Ben jij al verslaafd? Laat het hieronder weten!

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.