Matthijs van Nieuwkerk onder vuur na ‘onterecht’ afbranden Dolf Jansen in DWDD

matthijs van nieuwkerk

Eerder deze maand kwam ontwikkelingsorganisatie Oxfam in opspraak vanwege seksfeesten in Haïti met minderjarige prostituees na de vreselijke aardbeving van acht jaar geleden. Gisteravond schoof Dolf Jansen, ambassadeur van Oxfam Novib – de Nederlandse tak van Oxfam – aan bij De Wereld Draait Door om te praten over de kwestie. Daar werd hij volledig afgebrand door presentator Matthijs van Nieuwkerk, tot groot ongenoegen van de kijkers.

‘Hoe bont moeten ze het maken?’

Sinds de berichtgeving over het seksschandaal zag Oxfam al duizenden leden vertrekken en trokken meerdere ambassadeurs zich terug. Dat Dolf, die al 17 jaar ambassadeur is van de organisatie, besloten heeft dat niet te doen, begreep Matthijs niet. ‘Hoe bont moet Oxfam het maken zodat jij zegt: ‘Ik wil geen ambassadeur meer zijn’?’, vroeg de presentator ‘vriend van de show’ Dolf meerdere malen.

Ook Matthijs maakt het bont…

In de uitzending probeerde Dolf duidelijk te maken dat ondanks dat er vreselijke dingen gebeurd lijken te zijn, de organisatie ook enorm veel goede dingen doet. Matthijs bleef echter doorzagen over de misstanden bij de hulporganisatie en het jarenlang onder de pet houden van het schandaal, iets waar de kijker niet bepaald over te spreken was. Op Twitter maakten heel wat mensen zich kwaad om de manier waarop Dolf, die overigens ook nog even de wind van voren kreeg van Jan Mulder die ook in de studio was, behandeld werd door Matthijs.

Bekijk het item uit de uitzending in de video onderaan dit artikel.

Beeld: Hollandse Hoogte