“Ik voelde me vies na mijn laatste onenightstand”

mattie en wietze

Elke week duikt VIVA met één of meer mannen het bed in. Deze week is de beurt aan Mattie en Wietze, die je vast kent van de ochtendshow op Q-Music. Met wie slapen zijn en wat is hun ochtendritueel?

Wat is jullie ochtendritueel?
Wietze: “Tering, denk ik zo’n twee minuten lang als de wekker afgaat. Dan ren ik de badkamer in: gel in m’n haar, tanden poetsen, kleren aan. Als ik bij Q-music aankom, ben ik net vijftien minuten wakker.”
Mattie: “Bij mij gaat om half vier de wekker en dan ben ik klaarwakker. Ik douch acht minuten, poets mijn tanden, trek de kleren aan die ik al heb klaargelegd en eet in de auto een banaan. Zo gaat het elke dag. Om half acht gaat het licht weer uit, in het weekend om half tien. Mijn vriendin
vindt het wel lekker. Kan zij rustig ‘Vampire diaries’ kijken.”

Wie is jullie grote liefde?
Wietze: “Mijn vriendin Lieke. We zijn nu drie en een half jaar samen en ik merk dat ik door haar een stuk relaxter ben. Ik kan best een lompe boer zijn. Lieke is volwassener, zij laat me inzien dat er meer speelt in de wereld.”
Mattie: “Ik ben nu tien jaar samen met Kirsten. Het is ooit een halfjaar uit geweest. Ik als eeuwige twijfelkont vroeg me af: is dit het dan? Pas toen ik die gevoelens open met haar besprak, kwam het goed tussen ons. Ook over het krijgen van kinderen had ik m’n twijfels. Nu weet ik dat ik dat absoluut wil, maar voorlopig genieten we nog even samen.”
Wietze: “Lieke is drie jaar ouder dan ik, en op den duur begint het natuurlijk allemaal te klepperen bij haar. Ik wil wel kinderen. Maar eerst trouwen.”

Aan welke bedherinnering denken jullie liever niet terug?
Wietze: “Die met een Canadese vrouw van drieënveertig. Ik was twintig en ontmoette haar in de kroeg. In het begin dacht ik: die vrouw is knettergek. Ze hield maar niet op. Sex zonder gevoel trek ik slecht. Ik voelde me een beetje vies naderhand. Dat was mijn laatste onenightstand.”

Lees meer over Mattie’s en Wietze’s ochtendrituelen in VIVA 27, die nu in de winkel ligt.

Foto: Anke van der Meer