Meer ruimte in je vaatwasser dankzij déze hack (handig voor wijnglazen!)

Vaatwasser hack

Superhandig en luxe natuurlijk, zo’n vaatwasser. Niet lopen zeulen met afwasborstels, afwasmiddel en een teiltje, maar gewoon hups: de machine in. Enige wat heel jammer is: op de een of andere manier heb je eigenlijk áltijd te weinig ruimte. Vooral als het om wijn- of bierglazen gaat. Tot nu dan, want deze hack tackelt dat probleem voor eens en altijd. 

Bij zo’n beetje iedere vaatwasser schijnt je het trucje te kunnen toepassen: de bovenverdieping in je vaatwasser kun je een stuk naar beneden laten zakken. Er is in veel gevallen een verstopt schuifje te vinden, waarmee je de ruimte in het apparaat kunt vergroten. En dat betekent dat er éindelijk voldoende ruimte is voor lange glazen, zoals cocktail- of wijnvarianten.

Tekst gaat verder onder Tweet. 

Reacties op Twitter

Twitter kan z’n oren en ogen niet geloven: de wat? ‘Ik was veertig jaar oud toen ik dit leerde’ en ‘Waarom wist ik dit niet?!’, zijn enkele van de reacties. Toch zijn niet alle mensen geprezen met zo’n vaatwasser. Sommigen zijn teleurgesteld dat het bij hen niet werkt. Maar hé: proberen kan altijd, toch? *rent naar vaatwasser*.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Flair | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster