Zo krijg je meer zelfvertrouwen

meer zelfvertrouwen

Positief naar jezelf kijken is voor veel vrouwen best lastig. Begin het weekend goed met deze simpele manieren om elke dag een beetje meer zelfvertrouwen te kweken.

Lach naar jezelf in de spiegel
Het voelt in het begin misschien wat ongemakkelijk maar van letterlijk een beetje vriendelijker naar jezelf kijken word je een stuk gelukkiger. Practice makes perfect dus voordat je het weet zie je in de spiegel een smile van oor tot oor. Hello confidence!

Focus op je mooiste lichaamsdelen
Natuurlijk zit echte schoonheid van binnen maar je lichaam en looks krijg je er ook bij. En daar is altijd wel iets over te mekkeren. Minor detail: wat je aandacht geeft groeit. Dus ben jij alleen maar aan het focussen op je love handles of cellulitis, dan is dat het enige wat je ziet. Ontzettend zonde als je bijvoorbeeld wel een mooie boezem of een goed paar billen hebt. Verleg je focus dus naar die body parts waar je wel tevreden mee bent of bedenk al die dingen die je dankzij je lichaam kunt doen. En durf het hardop te zeggen. Tegen onszelf praten doen we allemaal en van complimentjes wordt toch iedereen blij? Uiteindelijk krijg je er alleen maar meer zelfvertrouwen van.

Praat niet met vriendinnen over afvallen
…of over je uiterlijk en voeding. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen elkaar als het waren ‘aansteken’ met negatief naar het eigen lichaam kijken. Vrouwen die niet blij zijn met hun eigen lichaam denken dat hun vriendinnen ook ontevreden zijn. Daarnaast spiegelen ze de onzekerheden waarvan ze denken dat hun vriendinnen ze ook hebben: zij niet blij met haar buik, jij ook niet blij met je buik. Helaas geldt in dit geval niet: sharing is caring. Je wordt er alleen maar ongelukkig van. Praten over sporten heeft geen negatief effect, grappig genoeg. Vergeet dus heel snel die gesprekken over wie de dikste dijen heeft en vraag je bestie naar haar succesvolle work out.

Don’t be your own worst critic
Vrouwen zijn keihard voor zichzelf: het is nooit goed genoeg. En zo blijf je dus worstelen. Zou je tegen iemand anders zeggen: ‘Pfoe, wat een lelijke buik heb jij zeg!’. Nee? Waarom zeg je het dan wel tegen jezelf? Wees net zo aardig voor jezelf als voor anderen. Dat maakt het leven ècht een stuk leuker.

Beeld: www.123rf.com