Meghan Markle eist 1.7 miljoen euro schadevergoeding van krant

meghan markle lippen

De saga rondom Meghan Markle en de de pers continues. Gisteren vond een hoorzitting plaats in het hooggerechtshof in Londen over de handgeschreven brief die Meghan aan haar vervreemde vader schreef. The Mail on Sunday heeft deze brief gepubliceerd. Gevoelig, want in de brief staat onder andere dat haar vader haar hart in een miljoen stukjes had gebroken.

En ze eist nu dus zo’n 1,5 miljoen pond (1,75 miljoen euro) schadevergoeding van de Mail on Sunday. Niet alleen dat, ze wil ook dat de krant alle kopieën van haar handgeschreven brief, waaruit de tabloid twee jaar terug citeerde, vernietigt of teruggeeft.

Lees ook:
Royal beschuit met muisjes: tweede kindje voor Meghan en Harry

De advocaat van Meghan eist verder dat The Mail on Sunday een rectificatie op de voorpagina publiceert en dat uitgever Associated Newspaper Limited (ANL) 750.000 pond aan juridische kosten van de hertogin betaalt.

Inbreuk op auteursrecht

Vorige maand boekte Meghan een belangrijke overwinning in het proces tegen ANL toen de rechter vaststelde dat met de publicatie van de veelbesproken brief van Meghan aan haar vader inderdaad haar privacy werd geschonden. Ook heeft ANL met de publicatie inbreuk gemaakt op het auteursrecht van de hertogin van Sussex.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: ANP | Beeld: ANP
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster