Scenarist legt uit waarom we Meghan Markle nooit in ‘The Crown’ zullen zien

The Crown

Het verhaal van prins Harry en Meghan Markle leest als een film en zou zich dan ook perfect lenen voor een seizoen van The Crown. Toch gaat dat niet gebeuren. 

Dat zegt bedenker en scenarist Peter Morgan tegenover The Hollywood Reporter. Hij hanteert een twintig jaar-regel. Dat wil zeggen dat hij alleen verfilmingen aangrijpt van gebeurtenissen van twintig jaar of langer geleden.

Op een afstandje

‘Dat geeft voldoende tijd en afstand om de rol, de positie en de relevantie te begrijpen’, licht hij toe. ‘Sommige dingen die nu enorm belangrijk lijken, worden meteen vergeten. Terwijl andere dingen altijd blijven hangen en in de toekomst bewijzen historisch relevant te zijn. Meghan en Harry zitten nog middenin hun reis en ik weet niet hoe die reis eruit ziet en hoe het zal eindigen.’

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Meer dan genoeg verhalen

‘Ik weet niet wat voor plek prins Harry en Meghan Markle innemen in het grotere plaatje. Je hebt tijd nodig om er niet alleen door een journalistieke bril naar te kijken. Er zijn vrouwen geweest die zich in de koninklijke familie trouwden en zich onwelkom voelden of er niet tussen pasten. Dus er zijn nog meer dan genoeg verhalen te vertellen zonder het verhaal van Harry en Meghan te delen.’

Voor nu moeten we het dus maar doen met geduld en een fonkelnieuw seizoen dat bíjna in première gaat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: The Hollywood Reporter. Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.