Emotionele Meghan Markle openhartig over enorme media aandacht: ‘Het is veel’

In de nieuwe documentaire Harry & Meghan: An African Journey vertelt Meghan Markle openhartig over de bizarre hoeveelheid aan negatieve media aandacht die ze het afgelopen jaar over zich heen kreeg. ‘Het is veel.’

In een voorstukje is een emotionele Meghan te zien. De hertogin van Sussex vertelt journalist Tom Bradby, die de twee volgde tijdens hun tiendaagse reis door het zuiden van Afrika, over de druk die op het stel ligt. Vooral de enorme media aandacht valt zwaar. ‘Elke vrouw – en helemaal een zwangere vrouw – is kwetsbaar. En als je dan een kleintje hebt en alles wat er gebeurt daar bovenop krijgt… Het is veel’, verzucht ze.

In het fragment is te zien hoe Meghan tegen de tranen vecht. Voorzichtig bedankt ze journalist Tom Bradby, want, zo legt ze uit: ‘Weinig mensen vragen aan me hoe het nu eigenlijk met mij gaat. Dank je wel daarvoor.’ De journalist legt de vinger op de zere plek als hij concludeert dat het niet zo goed gaat met Meghan, en dat het afgelopen jaar pittig was. ‘Ja’, knikt ze dan.

RTL

RTL zendt de documentaire maandagavond om 21.30 op RTL 4 uit, een dag na de première in het Verenigd Koninkrijk. Lorette Schrijver sprak voor de Nederlandse versie van de docu de voice-over in.

Bron: Libelle | Beeld: ANP