Mensen kijken: grote tasjes, kleine tasjes

Tasjes. De één besteedt er een fortuin aan, en de ander gaat liever voor een vintage exemplaar. Deze week vragen we vrouwen op straat naar hun favoriete arm candy!

Foto’s en tekst Daphne Ponsteen

Roos de Soete (26) kocht haar tas in Barcelona.

Wat een geweldig tasje!

Hij is zo lelijk dat ie leuk is. Ik heb ’m voor honderd euro gekocht bij Uterqüe in Barcelona. Best duur, ja. Ik moest er even over nadenken. Het grappige is dat mijn telefoon er amper in past.”

Heb je veel tassen?

“Nee, daarom mocht ik deze kopen van mezelf. Ik vind tassen bijna nooit leuk genoeg. Het belangrijkste is dat ie klein is – vaak neem ik alleen mijn telefoon en portemonnee mee.”

Wat is jouw ultieme droomtas?

“Zo’n klein Louis Vuitton-enveloptasje vind ik vet. Als je verder niet Louis Vuitton ‘bent’, kom je daar wel mee weg. Hoop ik.”

Kim Vos (19) sleept altijd veel spullen mee.

Voor jou geen mini-tas?

“Nee! Ik hou niet van kleine tasjes, ik wil alles mee kunnen nemen. Portemonnee, sigaretten, flesje water, oordopjes, labello. Ook vind ik het belangrijk dat een tas lang meegaat.”

Waar is je tas van?

“Van Things I like things I love, hij was zeventig euro. Het is mijn duurste tas, normaal koop ik ze tweedehands. Maar het leer is mooi en de prijs-kwaliteitverhouding maakte het een goede deal.”

Komt er ooit nog een designertas?

“Daar heb ik helemaal niks mee. Ik vind het onzin om zo veel geld uit te geven aan een tas. Vaak vind ik dingen maar heel even leuk en ben ik er na halfjaar alweer klaar mee. Zonde.”

Hannah Zandee (24) combineert chic en praktisch.

Leuke tas!

“Van het Amsterdamse merk Hidden Land, ik heb ’m gekocht bij Cottoncake voor € 210. Ik geef liever wat meer geld uit aan een tas, zeker als ie in de buurt is geproduceerd.”

Waarom een rugzak?

“Ik vind ’m leuk, omdat ie superpraktisch én chic is. Er kan ontzettend veel in, wat heel handig is voor onderweg. Je hoeft er niet te veel over na te denken, je gooit alles er zo in.”

Wat neem je dan allemaal mee?

“Ik heb altijd een boek bij me en verder: lippenbalsem, oordopjes en m’n telefoon. Ik heb zo’n acht tassen, maar deze is mijn favoriet.”

Krijg je geen genoeg van die leuke tasjes én hun verhaal? In VIVA 11 vind je nog vijf verhalen. Nu in de winkel!