Met deze 5 simpele tips help je al mee aan een duurzaam leven

duurzaam-leven-tips

Voor steeds meer mensen hoort duurzamer leven tot de goede voornemens. Maar de motivatie voor duurzaam leven ontbreekt bij veel mensen helaas nog steeds. Duurzaam leven hoeft niet direct een geitewollen sokken gevoel te geven. Met deze simpele tips draag je al je steentje bij aan een betere wereld.

 1. Zorg dat je altijd een extra tasje bij je hebt

  In plaats van een extra plastic tas van de winkel kan je ook een eigen tas meenemen. Koop een boodschappentasje dat je tot een klein frommeltje kunt opvouwen en altijd extra in je tas hebt zitten. Het zit ‘m in de kleine dingen.

 2. Kies voor slow fashion

  De mode-industrie is alle behalve goed voor het milieu. Denk dus goed na over wat je koopt en zorg goed voor je kleding zodat het minder snel slijt. Steeds meer merken doen aan duurzame fashion en het is echt niet per se onbetaalbaar!

 3. Gebruik zo min mogelijk plastic

  Minder plastic gebruiken is zo moeilijk nog niet. Kies bijvoorbeeld voor een Dopper in plaats van elke dag een plastic flesje. Of ga voor een broodtrommel in plaats van een boterhamzakje. Koop geen plastic rietjes maar koop éénmalig rietjes van bamboe of staal.

 4. Afval scheiden

  Sommige gemeentes zijn al goed bezig en scheiden verplicht hun afval, maar dat is nog lang niet overal zo. Begin er dan alvast zelf mee. Het is een kleine moeite.

 5. Douche niet te lang

  Probeer maximaal 5 minuten te douchen. Of nog beter: douche samen met je partner. Daar hoor je hem of haar vast niet over klagen..

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: iStock
Elle (19) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar mooie tijdschriften voor aan haar muur.