Met deze tips gaat je spijkerbroek langer mee

spijkerbroek langer mee

De juiste spijkerbroek vinden is vaak al een hele uitdaging op zich. Je bent natuurlijk op zoek naar dat ene perfecte exemplaar, wat je maar niet tegen het lijf loopt. En eindelijk heb je ‘m dan gevonden: de perfecte jeans.

Je vindt het dan ook niet zo erg om hier wat meer geld aan uit te geven, al hopend dat het een goede investering is en je jeans zo lang mogelijk meegaat. Want laten we even eerlijk zijn: niets is zo vervelend als een broek die na een paar keer wassen alweer vaal is. Toch is dit in de meeste gevallen jammer genoeg wel zo, wat resulteert in het gewoon niét wassen van je broek. Hoe zorg je er nou voor dat je broek langer meegaat? Met de volgende tips kun jij hopelijk ook wat langer genieten van je favoriete spijkerbroek.

  • Probeer je broek zo min mogelijk op te hangen, maar juist op te vouwen en op een stapeltje in de kast te leggen. Waarom? Zo blijft de pasvorm van je broek het langst mooi.
  • Was je spijkerbroeken niet te vaak. In tegenstelling tot andere kledingstukken, is het echt niet nodig om je spijkerbroek na een of twee keer dragen te wassen. Sommige ontwerpers claimen zelfs dat een spijkerbroek wel weken tot maanden (!) zonder wassen kan.
  • Probeer je broekzakken met rust te laten. Heb je ook vaak de neiging om ze vol te stoppen met je smartphone, lipgloss en portemonnee? Dit doet weinig goede dingen voor de pasvorm van je broek.
  • Wanneer je na een lange dag eindelijk op de bank wilt gaan chillen, kun je beter even een joggingbroek aantrekken. Je spijkerbroek doe je namelijk écht geen plezier aan met opgetrokken knieën.
  • Trek je broek niet omhoog aan de lusjes die voor je riem bedoeld zijn. Deze zijn hier niet voor gemaakt en de kans is groot dat ze scheuren.

Nog meer tips om te zorgen dat je spijkerbroek langer mee gaat? Check het op StyleToday.nl.