Miauw! Kat Winslow speelt piano om aan te geven dat ‘ie honger heeft

Kater Winslow

IJsberen, luidkeels miauwen of de voederbak een tik geven en vooral héél erg zielig erbij kijken. Katteneigenaren weten precies waar dit over gaat: een hongerige (of hangry) kat. De Amerikaanse Kate Nyx bedacht een wel heel creatieve en muzikale manier voor haar kater Winslow om aan te geven dat hij honger heeft: pianospelen. 

Lees meer: Voor de kattenliefhebber! Kittens met krullen

Nu is het niet zo dat de lieftallige 7-jarige kater Winslow ook maar op een toets hoeft te drukken en op zijn wenken bedient wordt. Al probeert hij dat natuurlijk wel graag uit. Het liefst elk uur en niet alleen als het ‘voedertijd’ is. En dat levert een hilarisch filmpje op…

Tekst gaat verder onder video. 

Etenstijd

‘Is het al etenstijd?’, vraagt baasje Nyx als Winslow begint te pingelen. Waarop de kat kort miauwt om daarmee ‘ja’ te zeggen. Hij werpt een blik op zijn bazin. ‘Wanneer is het etenstijd?’, vraagt ze waarop Winslow een lange miauw (meooooow) laat horen. ‘Dat is inderdaad niet nooow’. De vriendelijke vriend moet nog twee uur wachten voordat z’n bakje gevuld wordt.

Winslow wil aandacht

Baasje en muzikante Kate Nyx kocht de mini-piano op eBay toen ze op de middelbare school zat. Kat Winslow was zo nieuwsgierig waar het geluid vandaan kwam, dat hij op een paar toetsen drukte. ‘Hij leerde het doordat ik hem aanmoedigde toen hij op de toetsen drukte’, legt Nyx uit. Slimme kater Winslow gebruikt zijn trucje niet alleen als ‘ie wil eten. Hij geeft er ook een signaal mee af wanneer hij aandacht wil of zijn kattenbak verschoond moet worden (handig!).

Winslow
Kate Nyx met kater Winslow

 

Lied

En wat doe je als muzikant met zo’n muzikale kat? Je brengt een single uit! ‘Het heet Bean Gotta Scream en ster Winslow geeft de meeste zieke solo weg’, zegt Nyx. ‘O en begin niet over de vocals.’ Dit willen wij onze kat ook wel leren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Kate Nyx | Beeld: Kate Nyx

            
Viva's Naomi (28) droomde ooit van een glansrijke carrière als actrice, maar heeft uiteindelijk gekozen voor journalistiek. In haar vrije tijd staat ze graag haar vrouwtje in de sportschool. Is een te grote dierenvriend (bus gemist omdat ze een kat aaide) en heeft een zwak voor roze koeken. En dan vooral in combinatie met Netflix en haar beste vriendinnen.