Die willen we wel zien: Michelle Obama kondigt documentaire aan (en hij verschijnt al volgende week)

michelle obama

Een beetje inspiratie kunnen we wel gebruiken, nu week zeven van de intelligente lockdown voor flink wat verveling zorgt. En waar kijken we graag naar, als we ons vervelen? Juistem, inspirerende vrouwen die wel altijd energie en vrolijkheid voor tien lijken te hebben. Daarom mag 6 mei met enthousiasme in de agenda worden geschreven, want dan verschijnt een documentaire van Michelle Obama op Netflix.

De documentaire gaat over de boektournee die Michelle Obama hield na het verschijnen van haar boek Becoming. De documentaire moet een zeldzaam inkijkje geven in het leven van de voormalige first lady.

“Ik ben verheugd om te delen dat Netflix op 6 mei Becoming zal uitbrengen, een documentaire geregisseerd door Nadia Hallgren, die de verhalen deelt van de geweldige mensen die ik ontmoette na de release van mijn memoires. In deze moeilijke tijd hoop ik dat je wat inspiratie en vreugde zult vinden in deze film”, tweette Obama.

Hechte relatie

Hallgren, die eerder After Maria maakte, een documentaire over de impact die orkaan Maria had op Puerto Ricaanse families, vertelt in een verklaring dat het lastig was om iemand te filmen die voortdurend in de gaten wordt gehouden door de geheime dienst.

Hierdoor werd ze gedwongen in krappe, privéruimtes te filmen, met als gevolg dat ze een hechte relatie kon opbouwen met Obama. “Ik wilde een film maken over haar huidige situatie. Over waar ze op dit moment is en over de manier waarop ze nadenkt over haar hele leven, niet alleen over haar jaren in het Witte Huis”, zei ze in een verklaring.

Becoming

Obama’s boek verscheen twee jaar geleden. Met Becoming, dat een bestseller werd, hoopt ze andere vrouwen te inspireren. In het boek vertelt ze niet alleen over haar ervaringen als first lady, maar kijkt ze ook terug op haar jeugdjaren en de tijd voordat ze bekend werd als de vrouw van president Barack Obama.

Bekijk de trailer hieronder.

Lees ook: Michelle Obama: ‘We hoeven niet te wachten op de volgende generatie. Die is er al’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.