Milkshake festival: Somewhere over the rainbow…

milkshake festival

Men neme een scheut vrijheid en tolerantie en mixt het in de blender met een fijne hoeveelheid liberalisme, kunst, cultuur, entertainment en creativiteit. En dat door twee van de grootste clubs in Amsterdam. Voila: Milkshake festival is geboren!

Eén groot feest

Het festival laat zien dat entertainment, muziekkeuze en stijl van kleding niks te maken heeft met seksualiteit. Het leven is één groot feest, dankzij de diversiteiten in huidskleuren, religies en seksuele voorkeuren. Milkshake viert de initiatieven van de stad en is gericht op het terugbrengen van beleefdheid en vriendelijke manieren in de maatschappij. Of je nou dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, zwart of wit bent.

Met elkaar zoenen

Zet ’t dik omrand in je agenda: op 20 juli is alweer de derde editie van Milkshake festival. Een kleine geschiedenis van dit inmiddels meer dan befaamde feestje: Marieke Samallo, PR- & artdirector van Milkshake, wilde iets nieuws neerzetten. Een plek voor iedereen met een open mind en die respect en liefde hoog heeft zitten. Ze vond het vreemd dat er geen festival was waar koppels van hetzelfde geslacht hand in hand konden rondlopen en met elkaar kunnen zoenen. Uit dit gedachtegoed is Milkshake ontstaan. Op het festivalterrein zijn zes stages te vinden, mede mogelijk gemaakt door zes organisatie die hebben bijgedragen in de acceptatie van alle seksualiteiten waaronder NOW&WOW, Paradiso, Can you feel iT, Erwin Olaf met Down the drain, Supertoys van AIR en de Natte Poezenplek. Behalve de grote podia is het veld is ook nog eens gevuld met een tal van creatieve mini-stages.

En ook nog voor ’t goede doel

Volgens PR-assistent Sinan Seyhan is onze lieve maatschappij beschadigd in vrijheid van identiteit en wordt het tijd om daar iets aan te doen. Naast een dag feest geven ze ook iets terug aan de maatschappij. Vorig jaar werden er met donaties van de guest tickets buddies geworven voor eenzame mensen. Dit jaar zal de opbrengst van de inzamelingsactie gaan naar Studio 52nd. In samenwerking met deze stichting zal op woensdag 16 juli een middag genaamd ‘Westerse Vrijheid’ worden georganiseerd. Er zal een gratis jeugdtheatervoorstelling gegeven worden tijdens de opbouw van het festivalterrein. Op deze manier wil Milkshake graag iets terugdoen voor de jeugdige buurtbewoners van de Westerparkbuurt die toch een ruime week geen gebruik kunnen maken van het grote grasveld. De Amsterdamse stichting zorgt dat kinderen en jongeren, die opgroeien in achterstandssituaties een kans krijgen om zelf podiumkunst te maken, samen met professionele kunstenaars.

Klik hier voor de volledige line-up en tickets.