Voormalig model beschuldigt Trump van aanranding: ‘Zijn handen zaten overal’

donald-trump-seksueel-misbruik

Ex-model Amy Dorris beschuldigt Donald Trump van aanranding. Het voorval zou in 1997 tijdens een tennistoernooi zijn gebeurd. Volgens ‘The Guardian’ is het zeker de 26e beschuldiging van seksueel misbruik.

The Guardian heeft foto’s online gezet die aantonen dat Dorris en Donald Trump bij elkaar waren in New York tijdens de US Open. Op één foto legt de destijds 51-jarige Trump een hand om haar middel heen.

‘Niet sterk genoeg’

‘Ik probeerde zijn armen van me af te duwen, maar dat lukte niet omdat ik niet sterk genoeg was’, vertelt voormalig model Amy Dorris tegen de Britse krant. ‘Zijn armen gingen enorm snel, alsof hij er acht had’, vertelt ze. Dorris zegt zich misselijk en verkracht te hebben gevoeld na de gebeurtenis. ‘Hij bewoog zijn tong naar beneden in mijn keel en ik probeerde het naar buiten te krijgen. Toen werd zijn grip sterker. Zijn handen zaten overal op mijn billen, borsten, rug, overal.’ Ze beschrijft hoe ze de tong naar buiten probeerde werken. ‘Ik weet niet hoe je het noemt als iemand zijn tong gewoon in iemands keel stopt. Ik probeerde het weg te duwen met mijn tanden. Ik duwde ’m weg. En misschien heb ik ’m pijn gedaan.’

Ontkennen

Toen in 2016 andere vrouwen soortgelijke beschuldigingen uitten tegen Trump, overwoog Dorris ook al naar buiten te treden. Maar ze zag daarvan af, mede omdat het haar gezin zou kunnen schaden. Nu haar dochters 13 zijn wil ze hun laten zien dat ze dit soort gedrag niet moeten accepteren. De Amerikaanse president ontkent via zijn advocaten alle beschuldigingen. Het verhaal van Dorris zou vol ongerijmdheden zitten.

Tientallen beschuldigingen

Amy Dorris is niet de enige. Er zijn tientallen beschuldigingen. Vorig jaar zei de Amerikaanse schrijfster E. Jean Carroll dat Trump haar in de jaren negentig heeft verkracht, met een juridisch circus tot gevolg. Twee andere vrouwen zouden tijdens de US Open zijn betast. Meer dan de helft van de verhalen komen van modellen. Trump kocht in 1996 Miss Universe en had ook een eigen modellenbureau genaamd Trump Model Management. De beschuldigingen zijn ook inzet geworden in de Amerikaanse presidentsverkiezingen waar ook tegenkandidaat Joe Biden werd beschuldigd van seksueel misbruik.

‘Nee betekent nee’

De reeks beschuldigingen tegen Trump hebben, net als het fameuze Grab ’em by the pussy-fragment uit 2016, helaas nog nauwelijks effect gehad. Dorris hoopt dat het eindelijk iets verandert. ‘Het maakt niet uit wie je bent: als iemand ’nee’ en ’stop’ zegt, betekent dat ’nee’. Je betast niemand die er niet om vraagt. Ik deed niets om hem aan te moedigen om me aan te raken. Ik ben er ziek van dat hij ermee wegkomt, steeds opnieuw.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief?

Bron: Telegraaf.nl | Beeld: Getty Images

 

Elle (20) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar de mooiste covers voor aan haar muur.