Primeur: ‘Sports Illustrated’ plaatst model met boerkini op de cover

De badpakkenspecial van Sports Illustrated is bekend en berucht om de weinig verhullende foto’s van topmodellen die in het blad staan. Dit jaar besloten ze het anders aan te pakken, zij kozen ervoor om een model in boerkini op de cover te zetten.

Het model op de cover is de 21-jarige Halima Aden. Ze is geboren in een Keniaas vluchtelingenkamp, maar haar ouders zijn van Somalische afkomst. Op haar zesde verhuisde ze naar Amerika. Voor de covershoot ging ze terug naar haar geboorteland Kenia. Zelf deelt ze trots de covershoot op haar eigen Instagrampagina.

Baanbrekend

Dit is niet de eerste keer dat het model grensverleggend is binnen de modewereld.  Zo schreef ze op haar zestiende al geschiedenis toen ze als eerste in boerkini en hijab meedeed aan een miss-verkiezing in Amerika. Ook was ze het eerste model dat met hijab op de cover van de Britse Vogue stond en bestierde ze meerdere keren de catwalk met hijab.

Kritiek

Helaas is de cover niet zonder kritiek. Op Twitter klinken er namelijk ook minder positieve geluiden. ‘Dit is een tijdschrift voor mannen, zodat zij naar vrouwen kunnen kijken. Dit terwijl het punt van een hijab juist bescheidenheid en het beschermen van je seksualiteit is.’

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Gettyimages